Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Κοινωνικά Φαρμακεία στους Δήμους Άνδρου, Θήρας, Μυκόνου και Νάξου. Ο Δήμος Πάρου εκτός.


Στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την δημιουργία δομών ενίσχυσης του δικτύου παροχής κοινωνικών υπηρεσιών προς του νησιώτες, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος με αποφάσεις του, ενέταξε στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014- 2020» τη δημιουργία Κοινωνικού Φαρμακείου στους δήμους Άνδρου, Θήρας, Μυκόνου και Νάξου με προϋπολογισμό  δημόσιας δαπάνης 126.360 ευρώ για κάθε δήμο. 

Τα Κοινωνικά Φαρμακεία εντάσσονται στο δίκτυο παροχής βασικών αγαθών προς το μέρος του τοπικού πληθυσμού που δεν μπορεί να καλύψει βασικές ανάγκες του. Απώτερος στόχος είναι η αντιμετώπιση του φαινομένου της ακραίας φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Η συγκεκριμένη δομή θα παρέχει σε ωφελούμενα άτομα, δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα.

Οι Πράξεις του Περιφερειάρχη εντάσσονται στον Άξονα Προτεραιότητας “Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης  – Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού” του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Νότιο Αιγαίο” και καλύπτουν την λειτουργία τους για την τριετία από 30/11/2016 έως 29/11/2019.

Όπως πληροφορηθήκαμε το πρόγραμμα έκλεισε και ο Δήμος Πάρου έμεινε εκτός.
Επειδή και στην Πάρο υπάρχουν συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν ακραία φτώχεια, η Δημοτική Αρχή, ο Έπαρχος Κώστας Μπιζάς και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Παντελής Τζανακόπουλος χρήσιμο είναι να μας ενημερώσουν για το λόγο που ο Δήμος μας δεν εντάχθηκε στο σημαντικό  αυτό πρόγραμμα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μα η Πάρος δεν έχει ανάγκη! Με μια σούμα και ένα πανηγυράκι σώζουν ζωές! Η Δημοτική αρχή και ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου αλληλεγγύης δεν έχουν χρόνο για τέτοια, φωτογραφίζονται...