Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Κάτι δεν πάει καλά στην Επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου μας


Η Επιτροπή Διαβούλευσης είναι ένας σημαντικός θεσμός, που εδώ στο Δήμο μας απαξιώθηκε  και ευτελίσθηκε.

Έργο της Επιτροπής Διαβούλευσης είναι να γνωμοδοτεί πάνω σε σοβαρά ζητήματα πριν αποφασίσουν τα δημοτικά όργανα, όπως είναι π.χ. το Δημοτικό Συμβούλιο.

Τα μέλη της Επιτροπής ανέρχονται σε 40, αλλά στις συνεδριάσεις παρίστανται ελάχιστα, όπως συνέβη στις 21 Οκτωβρίου ε.έ. όπου παρέστησαν μόνο τρία (3), όταν αντικείμενο διαβούλευσης ήταν το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το έτος 2017.

Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: Ή δε λαβαίνει η δημοτική αρχή υπόψη τις προτάσεις της Επιτροπής Διαβούλευσης ή τα μέλη της αδιαφορούν.

Ότι κι αν συμβαίνει , όταν η επιτροπή συνεδριάζει με 3 παρόντα μέλη από τα 40 που την απαρτίζουν , εκ των οποίων μάλιστα το ένα εκ των τριών μελών είναι η αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Επιτροπής, τότε είναι αναγκαία η ανασυγκρότησή της , ώστε να σταματήσει ο ευτελισμός και ο διασυρμός ενός τόσο σημαντικού θεσμού.

Η δημοτική αρχή έχει τη δυνατότητα να τροποποιήσει τον κανονισμό λειτουργίας της και να την ανασυγκροτήσει με εκπροσώπους φορέων και δημότες με μοναδικό κριτήριο την εκφρασμένη βούλησή τους να την λειτουργήσουν.

Εάν μάλιστα απευθυνθεί σε δημότες που κατά καιρούς έχουν υπηρετήσει την τοπική αυτοδιοίκηση, εκτιμούμε ότι θα υπάρξει θετικό αποτέλεσμα. Ας το επιχειρήσει.

Απόσπασμα πρακτικού της Επιτροπής Διαβούλευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: