Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Ο διάλογος στο Δημοτικό Συμβούλιο μεταξύ Δημάρχου και Άγγελου Πατέλη


Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάρου και κατά τη διάρκεια της συζήτησης του τεχνικού προγράμματος ο προσφάτως ανεξαρτητοποιημένος  από την παράταξη του Δημάρχου δημοτικός σύμβουλος Άγγελος Πατέλης άσκησε ήπια κριτική στο σχέδιο τεχνικού προγράμματος δηλώνοντας στο τέλος της ομιλίας του ότι δεν θα το ψηφίσει.

Ο Δήμαρχος ενοχλήθηκε από την τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου και παίρνοντας το λόγο τον αποκάλεσε «ρίψασπι».

Ο διάλογος από τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά

Δήμαρχος: «… Δεν μπορώ να ακούω γνώμες και απόψεις ενός ανθρώπου που είναι ρίψασπις. Όταν ρίχνετε την ασπίδα σας κ. Πατέλη, πρέπει να ξέρετε ότι εδώ παλεύουμε, δεν πετούμε την ασπίδα και φεύγουμε.»

Άγγελος Πατέλης: «… Κύριε Κωβαίο, για την πρόκληση την οποία κάνατε σε προσωπικό επίπεδο βέβαια κ.λ.π., προσπαθώ να βρω ένα χαρακτηρισμό για να μην πέσω στο επίπεδο το δικό σας και παράλληλα να μην δημιουργήσω και μια κατάσταση τεταμένη.
Κοιτάξτε, ποιος είναι ρίψασπις και ποιος όχι, δεν κρίνεται από σας. Θα σας πω ότι δεν περίμενα ποτέ να κάνετε αυτού του είδους την αναφορά δημόσια στο Δημοτικό Συμβούλιο. Διότι ο πολίτης έχει ανάγκη από πραγματική ενημέρωση και όχι από ενημέρωση τύπου κλειδαρότρυπας. 
Εάν λοιπόν μεταφέρω εγώ τις προσωπικές μας συζητήσεις και τους προσωπικούς μας διαλόγους θα βλέπατε ποιος είναι ρίψασπις και θα το βλεπε και η κοινωνία. Δεν θέλω να μπω σε τέτοια πράγματα. Μου δίνετε όμως την αφορμή ενώ δεν είχα κάποιο λόγο να δημιουργήσω προσωπικές αντιπαραθέσεις και εντάσεις κ.λ.π., μου δίνετε την αφορμή κάποια στιγμή να το κάνω. Και σας υπόσχομαι ότι θα το κάνω γιατί εσείς το επιδιώξατε και εσείς το προκαλέσατε».


Δήμαρχος: «Ευχαριστώ πολύ και θα το περιμένω».

Δεν υπάρχουν σχόλια: