Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Ενημέρωση από τον βουλευτή Νίκο Συρμαλένιο για ζητήματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Υγεία των νησιών μας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση Νίκου Συρμαλένιου με τη διοικήτρια της 2ης ΔΥΠΕ

 Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος και η συντονίστρια της ΝΕ Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ είχαν συνάντηση εργασίας με τη διοικήτρια της 2ης ΔΥΠΕ κ. Όλγα Ιορδανίδου και τους συνεργάτες της. Τέθηκαν ζητήματα που αφορούν το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σίφνου και τα Κέντρα Υγείας Μήλου, Πάρου, Τήνου και Άνδρου.

Διευκρινίστηκαν σειρά ζητημάτων που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση δωρεών προς μονάδες Υγείας, τα προβλήματα στελέχωσης των Α' βάθμιων δομών υγείας στα νησιά, αφού δυστυχώς, για λόγους που σχετίζονται τόσο με το κόστος διαβίωσης όσο και με το πρόβλημα της στέγης, γιατροί και παραϊατρικό προσωπικό δεν αποφασίζουν εύκολα να υπηρετήσουν σε αυτές, ενώ σημειώθηκε ότι τα νησιά θα ενισχυθούν και αυτά από τις 4.000 θέσεις εργασίας που προκηρύχθηκαν από το Υπουργείο Υγείας, στα πλαίσια της δέσμευσης της κυβέρνησης να διοχετεύσει τα χρήματα από τη διαδικασία της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών με τέτοιο τρόπο, ώστε να γιατρευτούν οι μεγάλες πληγές που προκάλεσαν οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν τα προηγούμενα χρόνια και στις νησιωτικές μας κοινωνίες. Ειδικότερα σε ό,τι αφορά το Κέντρο Υγείας Πάρου, μας γνωστοποιήθηκε η προκήρυξη δύο θέσεων μονίμων γιατρών παιδιάτρου και γενικής ιατρικής επιμελητών β΄, ενώ για όλα τα υπόλοιπα νησιά και ανάλογα με τις ελλείψεις στα οργανογράμματα επίσης έχουν προκηρυχθεί θέσεις επικουρικών με ελάχιστη όμως μέχρι στιγμής προσφορά.

Κοινή διαπίστωση όλων ήταν η ανάγκη διευρυμένης συνεργασίας μεταξύ της 2ης ΔΥΠΕ και των βουλευτών, προκειμένου να προωθούνται με το καλύτερο δυνατό τρόπο, οι παρεμβάσεις εκείνες που θα βελτιώσουν της συνθήκες λειτουργίας των δομών υγείας στα νησιά.
  

 9/10/2016


Δεν υπάρχουν σχόλια: