Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Αναζητούνται μιμητές


Παρά τη γενικευμένη αδιαφορία που υπάρχει στις μέρες μας, που οφείλεται εν πολλοίς και στην απογοήτευση, ότι τίποτε δεν πάει καλά και τίποτε δε γίνεται, υπάρχουν μεμονωμένοι συμπολίτες μας που επιμένουν «κόντρα στον καιρό».

Ένας από αυτούς τους ελάχιστους, ανέπτυξε δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια, χωρίς να ενδιαφέρεται για δημοσιότητα ή αναγνώριση, με στόχο την αναβάθμιση της ταλαίπωρης Παροικιάς, που μοιάζει να έχει αφεθεί στην τύχη της.

Πρόκειται για το μαθηματικό Γιώργο Ρούσσο, που η ζωή τα έφερε έτσι, ώστε να διατηρεί κατάστημα χειροποίητων κοσμημάτων στην παραδοσιακή αγορά της Παροικιάς.

Με ενέργειές του, πριν από 2 χρόνια και σε συνεννόηση με πανεπιστημιακούς καθηγητές, πραγματοποιήθηκε στην Παροικιά διεθνές συνέδριο μαθηματικών με συμμετοχή 100 και πλέον συνέδρων από όλον τον πλανήτη.

Το συνέδριο ήταν επιτυχές και οι σύνεδροι έφυγαν ενθουσιασμένοι από τη φιλοξενία που τους προσφέρθηκε, εξαιτίας και της χορηγίας λιγοστών συμπατριωτών μας.

Με δικές του ενέργειες και με πολύωρη καθημερινή εργασία, σχεδιάστηκαν, κατασκευάστηκαν και τοποθετήθηκαν οι πινακίδες που οδηγούν στα πάρκιν της Παροικιάς, όταν διαπίστωσε ότι αρκετοί επισκέπτες μας, άφηναν τα αυτοκίνητά τους στα πάρκιν και δεν γνώριζαν τη διαδρομή της επιστροφής.

Κι οι δύο αυτές δραστηριότητές του φρόντισε να εμφανιστούν ως ενέργειες του Συλλόγου των Φίλων του Παραδοσιακού Οικισμού της Παροικιάς και του Δήμου μας οι οποίοι και στήριξαν την προσπάθεια.


Εμείς, παρά τη δεδομένη άρνησή του για το δημοσίευμα αυτό, προβάλλουμε το έργο του για ένα και μοναδικό λόγο: για να υπάρξουν μιμητές. Η Παροικιά έχει ανάγκη και από ατομικές επιδόσεις, όταν κάποια συλλογικά όργανά της αδυνατούν ή αδιαφορούν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: