Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Με ποιο τρόπο θα επιστρέψει η Εκατονταπυλιανή στο σπίτι της;


Δεν γνωρίζουμε πως σκέπτονται ο Μητροπολίτης μας, η Διοικούσα Επιτροπή του Ιερού Προσκυνήματος και ο Μητροπολίτης Πειραιώς να οργανώσουν την επιστροφή της Ιερής Εικόνας της Εκατονταπυλιανής στην Πάρο.

Κάποιες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες φέρουν το Μητροπολίτη μας να σκέπτεται , κυρίως λόγω καιρικών συνθηκών, η μεταφορά να πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή με πλοίο της Βlue Star.
Αν αυτό αληθεύει, τότε είμαστε υποχρεωμένοι να θέσουμε τα παρακάτω ερωτήματα:

Με ποιο τρόπο θα μεταφερθεί από τον Άγιο Δημήτριο στο λιμάνι του Πειραιά;

Είναι δυνατόν να υπάρξει συνοδευτική πομπή στις 7 το πρωί της Κυριακής ανάλογη με αυτήν της υποδοχής;

Την ώρα αυτή ο κλήρος θα ιερουργεί και το πλήθος των πιστών θα εκκλησιάζεται.

Το ερώτημα αυτό θα πρέπει να απαντηθεί.

Η υποδοχή στον Πειραιά έγινε με τιμές αρχηγού κράτους, η αναχώρηση δεν θα πρέπει να είναι ανάλογη;

Το πλήθος των πιστών που προσήλθε και συνεχίζει να προσέρχεται για να προσκυνήσει τη Χάρη της καταδεικνύει την απήχηση και την ακτινοβολία της  Εκατονταπυλιανής  σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και εκτός των συνόρων μας, αν κρίνουμε και από την προβολή που έτυχε  η επίσκεψή της στον Πειραιά.

Αυτό δεν θα πρέπει να προβληματίσει  όλους, όσους εμπλέκονται στο θέμα της επιστροφής της θαυματουργής εικόνας στην Πάρο;

Κατά την άποψη μας δύο τρόποι υπάρχουν για την επιστροφή της Εκατονταπυλιανής στο σπίτι της.

Η επιστροφή της Εκατονταπυλιανής να πραγματοποιηθεί με πλοίο του Πολεμικού μας Ναυτικού ή με έκτακτο δρομολόγιο  πλοίου της γραμμής σε χρόνο που θα επιτρέψει στις εκκλησιαστικές και πολιτικές αρχές  του Πειραιά και στους πιστούς  να την συνοδεύσουν κατά την αναχώρησή της και την επιστροφή της στην Πάρο.


Καταθέτουμε αυτόν τον προβληματισμό, πριν ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Με όποιο τρόπο και αν γυρίσει η Παναγία μας θα είναι μεγαλοπρεπης γιατί θα είναι εκείνη εκεί. μην πάτε να προκαλεσετε εντυπώσεις εις βάρος της Παναγιας μας. Ντροπή