Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

Εντυπωσιακό το πλήθος των πιστών στη γιορτή της Εκατονταπυλιανής




Το μέγα πλήθος των πιστών, που συνόδευσε την εικόνα της Παναγίας στην καθιερωμένη πρωινή λιτάνευση, ήταν το κορυφαίο γεγονός των φετινών θρησκευτικών εορταστικών εκδηλώσεων του Δεκαπενταύγουστου στην Πάρο.

Είχε προηγηθεί το Αρχιερατικό Συλλείτουργο, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου, συμπαραστατουμένου από τους Μητροπολίτες Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο και Παροναξίας κ. Καλλίνικο.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ  Τέρενς Κουίκ, τον πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Συρίγος, την αξιωματική αντιπολίτευση ο πρώην υπουργός, βουλευτής Γιάννης Βρούτσης, τον υπουργό Υγείας ο πρόεδρος του ΕΚΕΠΥ συμπατριώτης μας Νίκος Παπαευσταθίου, και την Κεντρική Ένωση Δήμων, ο πρόεδρός της, δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.

Οι ένοπλες δυνάμεις, τα σώματα ασφαλείας και το πυροσβεστικό σώμα εκπροσωπήθηκαν από υψηλόβαθμες αντιπροσωπείες.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το Πολεμικό Ναυτικό, συνεχίζοντας την πολύχρονη παράδοσή του, έκανε και φέτος αισθητή την παρουσία του στις εορταστικές εκδηλώσεις με πολεμικό πλοίο, άγημα και τη φιλαρμονική του.

Το βράδυ ο Δήμος Πάρου, όπως κάθε χρόνο, λάμπρυνε τη γιορτή με καύση βεγγαλικών.

Φέτος τα κανάλια εθνικής εμβέλειας δεν έδειξαν πλάνα από τις εορταστικές εκδηλώσεις της Πάρου, με εξαίρεση την κρατική τηλεόραση στο κεντρικό της δελτίο στις 7 μ.μ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: