Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΕΜΠΛΕΚΕΙ

Οσάκις ο Δήμαρχος ζήτησε τη γνώμη μου (κι αυτό συνέβη ελάχιστες φορές) πρόθυμα του την είπα. Όταν με πήρε τηλέφωνο και μου ζήτησε να συναντηθούμε, με αφορμή τα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου, πρόθυμα ανταποκρίθηκα.

 Όταν τον ειδοποίησαν ότι βρίσκομαι έξω από το γραφείο του, βγήκε έξω από τη σύσκεψη που είχε  και με προσκάλεσε για να πάρω μέρος.  Βρέθηκα εν μέσω πολυπληθούς ομάδας συνεργατών του, που προετοίμαζαν τα εγκαίνια.  Δεν γνώριζα τι είχε προηγηθεί και τι παρασκήνιο υπήρχε.

Αυτό που κατάλαβα ήταν ότι υπήρχε προβληματισμός περί του πρακτέου και ότι δεν είχαν επικοινωνήσει με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών. Είπα στον Δήμαρχο να επικοινωνήσει με τον Υπουργό προκειμένου να πληροφορηθεί τις προθέσεις  του και για να συντονιστούν.

 Μου είπε ότι αυτό θα το κάνει ο Βασιλάκης της AEGEAN. Τότε του είπα ότι ο Δήμαρχος είναι ο άρχων του τόπου μας και δεν μπορεί να είναι έξω από μια τόσο σημαντική εκδήλωση για ένα έργο στο οποίο ο Δήμος διαχρονικά έχει παίξει σημαντικότατο ρόλο. Και επανέλαβα, ότι πρέπει να επικοινωνήσει ο ίδιος με τον Υπουργό.

Δεν γνωρίζω τι έγινε μετά, γιατί αποχώρησα.

Και εν πάση περιπτώσει μέχρι τότε δεν γνώριζα τίποτα για τις κυβερνητικές προθέσεις, εκτός από φήμες, ούτε για το πλούσιο παρασκήνιο που είχε υπάρξει, ούτε είχα κάποια εμπλοκή στα όσα είχαν συμβεί.

Όταν πληροφορήθηκα για τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις της Δευτέρας, και επειδή υπήρχε πλέον η ασφαλής είδηση για την έλευση του Πρωθυπουργού στην Πάρο, πήρα το Δήμαρχο τηλέφωνο και του ζήτησα να συναντηθούμε και συμφωνήσαμε για τη συνάντηση την παραμονή της εορτής της Αγίας Άννας.

 Η συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε,  κυρίως λόγω δικών του υποχρεώσεων και δικών μου. Του είπα όμως για τις αντιρρήσεις που είχα για τις εκδηλώσεις της Δευτέρας, οι οποίες θα μπορούσαν να έχουν τον χαρακτήρα της απλής υποδοχής του πρώτου αεροσκάφους, χωρίς επίσημους πανηγυρισμούς και προσκλήσεις πολιτικών προσώπων, που προσέδωσαν το συγκεκριμένο πολιτικό χρώμα.

Όμως ο Δήμος, όπως μου είπε, είχε πάρει τις αποφάσεις του, είχαν σταλεί οι προσκλήσεις και κατόπιν αυτού ακολούθησαν οι γνωστοί πανηγυρισμοί της Δευτέρας οι οποίοι είχαν το χαρακτήρα ανεπίσημων εγκαινίων.


Κατόπιν αυτού βγήκα ανοιχτά και είπα την άποψή μου την οποία και συνεχίζω να υποστηρίζω. Διπλά εγκαίνια δεν έπρεπε να γίνουν και η Πάρος έπρεπε να δείξει προς τα έξω ενωτική εικόνα για ένα τόσο μεγάλο αναπτυξιακό έργο.

Κώστας Αργουζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: