Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Και τώρα τι κάνουμε; Θα πάμε στα επίσημα εγκαίνια;

Κάποιοι από μας δε θα πάνε.

Πρώτοι και «καλύτεροι» οι αδιάφοροι. Είναι η κατηγορία των «ιδιωτών» με την αρχαιοελληνική ερμηνεία της λέξης. Είναι εκείνοι που περιμένουν από τους άλλους, τους ενεργούς πολίτες του νησιού, να λύσουν τα προβλήματα του τόπου μας, αρνούμενοι οποιαδήποτε συμμετοχή στις κοινές προσπάθειες. Αυτοί δεν προσήλθαν ούτε στα ανεπίσημα εγκαίνια  του Δήμου μας την  περασμένη Δευτέρα. Είναι εκείνοι που σύμφωνα με την ευαγγελική ρήση της γνωστής παραβολής «αγρόν ηγόρασαν».

Οι επόμενοι, που δεν θα πάνε, ανήκουν στους φανατικούς νεοδημοκράτες, που προσδοκούν  τη φθορά της κυβέρνησης και τη γρήγορη πτώση της. Έκαναν αισθητή την παρουσία τους στα ανεπίσημα εγκαίνια με επικεφαλής τον βουλευτή και πρώην υπουργό Γιάννη Βρούτση.

Όσο λιγότεροι συμπολίτες μας την Παρασκευή, τόσο καλύτερα για το κόμμα τους.

Και ακολουθούν οι δυσαρεστημένοι έως εξοργισμένοι με την κυβέρνηση για τα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν επιβληθεί στα πλαίσια της μνημονιακής συνέχειας των προηγούμενων κυβερνήσεων. Με αυτόν τον τρόπο επιθυμούν να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους προς τον πρωθυπουργό.

Τελικά ποιοι θα παραστούν στα εγκαίνια;

Εκτός από τον Μητροπολίτη μας, που, συνοδευόμενος από τον τοπικό ιερό Κλήρο, θα τελέσει τον Αγιασμό των εγκαινίων, τον Δήμαρχο, τον Έπαρχο και τις λοιπές τοπικές αρχές και μερικούς περίεργους, το πόσοι άλλοι θα προσέλθουν, μου είναι άγνωστο.

Μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα απουσίας μου από τα κοινά  και έχοντας απολέσει την επαφή μου με τον κόσμο, μου είναι δύσκολο να διαγνώσω τις προθέσεις του.

Όμως είναι βέβαιο, ότι οι συμπατριώτες μου στην πλειοψηφία τους συνεχίζουν να αγαπούν αυτόν τον τόπο και ότι το ενδιαφέρον τους  γι΄αυτόν παραμένει αμείωτο. Όπως αμείωτη, εκτιμώ, ότι παραμένει και η πατροπαράδοτη φιλόξενη διάθεση και ευγένεια που τον διακρίνει για κάθε επίσημο επισκέπτη.

Πολύ περισσότερο, όταν το νησί μας επισκέπτεται ο πρωθυπουργός της χώρας, ο οποίος υποθέτω, ότι δεν έρχεται μόνο για να εγκαινιάσει το νέο αεροδρόμιο, αλλά και για να εξαγγείλει,( είναι δική μου εκτίμηση και όχι πληροφορία) συνέχιση των έργων  που αφορούν  την επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης και την ολοκλήρωση των κτηριακών του εγκαταστάσεων.

Εξαγγελίες, που εάν γίνουν και υλοποιηθούν, βάζουν και τη δική του σφραγίδα στο μεγάλο αυτό αναπτυξιακό έργο της Πάρου.

Είναι δυνατόν τόσο μεγάλης σημασίας εξαγγελίες από το στόμα του πρωθυπουργού, να γίνουν σε περιορισμένο ακροατήριο, χωρίς τη μαζική προσέλευση του κόσμου της Πάρου;

Επειδή  είμαστε ξύπνιος λαός, παρά τα αντιθέτως λεγόμενα από τους κοντινούς μας γείτονες, δεν θα πατήσουμε την πεπονόφλουδα του Γιάννη Βρούτση, που ατυχώς κάποιοι μεγαλόσχημοι της Πάρου την πάτησαν και επιχείρησαν να μας διχάσουν.


Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας  μας προσκαλούν  στα εγκαίνια του νέου κρατικού αερολιμένα Πάρου και εγώ προσωπικά θα ανταποκριθώ και θα παραστώ. Το ίδιο συνιστώ και στους αναγνώστες μου. Προέχει το συμφέρον της Πάρου και μόνον αυτό.

Κώστας Αργουζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: