Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Με αφορμή και το σημερινό δελτίο τύπου του βουλευτή και πρώην υπουργού Γιάννη Βρούτση


Ένα έργο, που δούλεψαν από το 1995 μέχρι σήμερα όλοι οι φορείς του νησιού με επικεφαλής την τοπική αυτοδιοίκηση, δυστυχώς για την Πάρο, θα εγκαινιαστεί 2 φορές.

Τη Δευτέρα 25/7 έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου έχουμε τα πρώτα εγκαίνια με την παρουσία του βουλευτή της Ν.Δ. Γιάννη Βρούτση, του περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου και τοπικών παραγόντων της Ν.Δ., αλλά χωρίς αγιασμό ( για να τηρούνται τα προσχήματα) και την προσεχή Παρασκευή 29 του μηνός τα δεύτερα εγκαίνια με την παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του υπουργού Μεταφορών και των βουλευτών του Σύριζα, με αγιασμό, πιθανόν από τον Μητροπολίτη μας.

Η γελοιοποίηση της Πάρου σε όλο της το μεγαλείο, χωρίς να το αξίζει.

Αφού ήταν γνωστή η άφιξη του πρωθυπουργού στο νησί μας, γιατί έπρεπε να προηγηθούν τα πρώτα εγκαίνια;

Κι αν ο κόσμος που θα επισκεφθεί το αεροδρόμιο τη Δευτέρα βρει την είσοδο κλειστή, αφού το αεροδρόμιο είναι κρατικό και ο υπάλληλος της Πολιτικής αεροπορίας , επειδή θα έχει σχετικές εντολές δεν θα επιτρέψει την είσοδο, ο Δήμαρχος θα παραβιάσει την είσοδο για να βάλει τον κόσμο μέσα;

Θα έχουμε εγκαίνια επεισοδιακά; Ή η εκδήλωση με τον απαραίτητο μπουφέ θα πραγματοποιηθεί έξω από την περίφραξη;

Κι αν επιτραπεί η είσοδος του κόσμου στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου, τότε τι νόημα θα έχει η εγκαινίαση του έργου από τον πρωθυπουργό, αφού θα απουσιάζει ο κόσμος;  Κανείς δεν θα έχει τη διάθεση να δει το ίδιο έργο 2 φορές.

Αυτό που δεν έχει γίνει κατανοητό, από όσους οδηγούν ένα τόσο σημαντικό έργο στα διπλά εγκαίνια,  είναι ότι η Πάρος έχει ακόμη σοβαρές εκκρεμότητες που αφορούν στην ολοκλήρωση του έργου.
Πρόκειται για την επέκταση του διαδρόμου στα 2.000 μέτρα, ώστε να δεχόμαστε πτήσεις από το εξωτερικό, όπως προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός, για την ολοκλήρωση των κτηριακών εγκαταστάσεων, αλλά και για την επιστροφή της έκτασης του παλαιού αεροδρομίου στο Δήμο.

Αυτά, που αποτελούν αιτήματα του συνόλου των κατοίκων του νησιού, είναι στην κρίση της κυβέρνησης να τα υλοποιήσει και είναι γνωστές οι οικονομικές και γραφειοκρατικές δυσκολίες που υπάρχουν και ισχυρές οι προσχηματικές αρνήσεις.

Η αξιωματική αντιπολίτευση το μόνο που μπορεί και οφείλει να πράξει , αν υπάρξει κυβερνητική αδιαφορία, είναι να ασκήσει κριτική. Τίποτε άλλο.

Όσοι σχεδίασαν τα αυριανά «εγκαίνια», προφανώς έβαλαν πάνω από το νησί μας φιλοδοξίες ή κομματικές σκοπιμότητες και αυτό το θεωρούμε απαράδεκτο.

Για άλλη μια φορά πάμε να βγάλουμε τα μάτια μας μόνοι μας. Κρίμα!


Το δελτίο τύπου του πρώην Υπουργού
Αθήνα, 24/7/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΠΑΡΟΥ


Γ. Βρούτσης: “Η Πάρος γυρίζει σελίδα και μπαίνει σε μια νέα εποχή. Η 25η Ιουλίου 2016, αποτελεί ιστορικό ορόσημο για το νησί, καθώς ένα μεγάλο έργο αναπτυξιακής πνοής ολοκληρώθηκε. Ο λαός της Πάρου βλέπει τις προσπάθειες ετών να καρποφορούν, ένα όνειρο δεκαετιών να γίνεται πραγματικότητα.  
Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο σε αξία και σημασία για την Πάρο –εδώ και πάρα πολλά χρόνια- και ένα από τα σημαντικότερα στις Κυκλάδες. Ένα έργο στο οποίο συνέβαλλαν και εργάστηκαν για πολλά χρόνια πολλοί άνθρωποι και φορείς.  Κράτος, ιδιωτική πρωτοβουλία, ο Δήμος και ο λαός της Πάρου.
Το έργο αυτό θα ενισχύσει την τουριστική ανάπτυξη της Πάρου και όχι μόνο, θα έχει θετική επίδραση και στα γύρω από την Πάρο νησιά, που θα ωφεληθούν άμεσα.
Θα είμαστε όλοι εκεί, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δημάρχου για να γιορτάσουμε μαζί με το λαό της Πάρου αυτή την ιστορική μέρα!”


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ., Γιάννης Βρούτσης, την Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016, θα μεταβεί στο νησί της Πάρου, προσκεκλημένος του Δήμου Πάρου στη μεγάλη εκδήλωση υποδοχής του πρώτου αεροσκάφους που θα αφιχθεί στο Νέο Αερολιμένα της Πάρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: