Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

«Η Ελλάδα ορθώνει το ανάστημά της» στο εξώφυλλο του αμερικανικού περιοδικού The Nation


«Η Ελλάδα ορθώνει το ανάστημά της» αναφέρει στο εξώφυλλό του το αμερικανικό περιοδικό The Nation, ενώ σε σχετικό δημοσίευμα γίνεται εκτενής αναφορά στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.

«Οι Έλληνες διαπραγματευτές με τη ριζοσπαστική τους στάση άλλαξαν το μέλλον της Ευρωζώνης - Ρωγμές στο Τείχος του Βερολίνου», αναφέρει το αμερικανικό περιοδικό.


Επίσης, παρουσιάζονται οι πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις που οδήγησαν στη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «αυτό που έχει επιτύχει ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ορισμένες ζωτικής σημασίας παραχωρήσεις, πρώτα απ” όλα: χρόνο για να βάλει τέλος στην παράλογη απαίτηση για τεράστια πρωτογενή πλεονάσματα, καθώς και το δικαίωμα να παρουσιάσει το δικό του μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα. Αυτά αποτελούν μια νίκη μεγαλύτερη από ό,τι μπορεί να φαίνεται με την πρώτη ματιά και είναι αποτέλεσμα της θέλησης των Ελλήνων διαπραγματευτών να κρατήσουν μια πραγματικά ριζοσπαστική στάση, διακινδυνεύοντας τα πάντα. Με τον τρόπο αυτό, έχουν αλλάξει το μέλλον της ευρωζώνης. Ρωγμές έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στο Τείχος του Βερολίνου. Το σκληροπυρηνικό υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας έχει αναγκαστεί να παραδεχτεί ότι δεν μπορεί να διαχωριστεί η πολιτική από την οικονομία».

Καταλήγοντας, σημειώνεται ότι «μια μικρή χώρα επέλεξε να επιμείνει στη δημοκρατία της, παρά την αντίσταση από τις Βρυξέλλες, οξύνοντας την αντίφαση στην καρδιά της ευρωζώνης. Έρχονται εκλογές στην Ισπανία, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, που επλήγησαν σκληρά από τη λιτότητα».


Δεν υπάρχουν σχόλια: