Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Συνάντηση σήμερα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ.  Ανδρέα Ξανθό

Με ευρεία εκπροσώπηση το συντονιστικό για την υγεία των φορέων Πάρου Αντιπάρου συναντάται στη 1 μ.μ. με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, προκειμένου να του εκθέσει την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Κέντρο Υγείας της Πάρου , το παράρτημα του ΕΚΑΒ καθώς και ο φορέας των αεροδιακομιδών και να απαιτήσει λύσεις.

Στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν οι δήμαρχοι Πάρου και Αντιπάρου  Μάρκος Κωβαίος και Τάσος Φαρούπος, ο εκπρόσωπος της τοπική μας εκκλησίας πατήρ Δημήτριος Κυδωνιεύς, ο έπαρχος Πάρου Κώστας Μπιζάς, ο περιφερειακός σύμβουλος Παντελής Τζανακόπουλος, ο Ηλίας Γουρδούκης, ο Μανώλης Ισιγώνης η Άννα Κάγκανη και ο Κώστας Ροδίτης.

Στη σύσκεψη θα είναι παρόντες και οι τρεις βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, Νίκος Μανιός και Αντώνης Συρίγος.

Η συνάντηση πραγματοποιείται σε καλό κλίμα, αλλά με περιορισμένες προσδοκίες, αφού βρισκόμαστε σε μεταβατικό στάδιο, όπου  η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου δεν έχει δρομολογήσει ακόμη λύσεις στα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια υγεία στα νησιά και με δεδομένη την οικονομική στενότητα που υπάρχει και στο κρίσιμο αυτό υπουργείο.

Ενδεικτικό της κατάστασης που υπάρχει είναι ο προσανατολισμός του υπουργείου να καλύψει τα κενά που υπάρχουν σε ιατρικό προσωπικό πάλι με επικουρικούς γιατρούς που όμως δεν λύνουν το πρόβλημα σε μόνιμη βάση.

Το καλοκαίρι, αν δεν δοθούν λύσεις, προβλέπεται δραματικό για το προσωπικό του Κέντρου Υγείας, αφού τα κενά που υπάρχουν σε ιατρικό προσωπικό θα είναι πολλά και σοβαρά.

Στο Κ.Υ. υπηρετεί μόνο ένα γιατρός γενικής ιατρικής, ενώ οι συμβάσεις του καρδιολόγου και του γυναικολόγου λήγουν σε ένα μήνα και δεν προβλέπεται να ανανεωθούν, αφού, όπως μας πληροφόρησαν, θέτουν ως προϋπόθεση την ύπαρξη γιατρού παθολόγου που θα καλύπτει τις εφημερίες.

Στο μεταξύ ο ακτινολόγος του Κέντρου Υγείας και επιστημονικός διευθυντής έχει μετακινηθεί για 3 μήνες στην Λακωνία και επομένως για το διάστημα αυτό θα απουσιάζει και η ειδικότητα αυτή.


Ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι το Κ.Υ. βρίσκεται σε κατάρρευση και επομένως το κίνημα για την υγεία θα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειές του για να κρατηθεί όρθιο, όπως συνέβη και με τις προηγούμενες κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: