Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

ΜΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ. ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ

Πάρος 21/03/1996
Αριθμ.Πρωτ. ΔΕ  18
ΠΡΟΣ: 1.Τον κ. Υπουργό Υγείας
2.κ.Περιφ. Δ/ντρια Ν. Κυκλάδων                      
3.κ.Νομάρχη Κυκλάδων
   4.Βουλευτές Κυκλάδων
 5.Επαρχείο Πάρου

Είμαι υποχρεωμένος να καταθέσω την άποψή μου σχετικά με την ανταπόκριση των αποφάσεων της Δ.Ε του Κέντρου Υγείας Πάρου με το Δ.Σ του Νομαρχιακού Νοσοκομείου και να επισημάνω πλέον ξεκάθαρα ποιοι τελικά είναι οι στόχοι του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κυκλάδων και αν αυτοί βοηθούν την λειτουργία του Κέντρου Υγείας Κυκλάδων.

1. Έχουν ληφθεί από τη Δ.Ε Κ. Υγείας Πάρου πάρα πολλές σημαντικές αποφάσεις για την βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών και έχουν σταλεί στο Δ.Σ του Νοσοκομείου χωρίς καμία απολύτως απάντηση. Τελικά έχουν νόημα οι Δ.Ε να συνέρχονται και να αποφασίζουν, όταν αυτές συστηματικά αγνοούνται παντελώς;

2. Έχουμε ζητήσει την επίσκεψη γιατρών ειδικοτήτων που έχουν προσληφθεί για επισκέψεις στο Κ. Υγείας και ούτε αυτός ο θεσμός λειτουργεί.

3. Ζητήσαμε επίσκεψη επιτροπής από το Δ.Σ και Επιστημονικού Προσωπικού για την οργάνωση του Κ. Υγείας Πάρου εν' όψει των 17 αιώνων Εκατονταπυλιανής και ούτε αυτό κατέστη δυνατόν μέχρι σήμερα να πραγματοποιηθεί.

4. Η παρακολούθηση της λειτουργίας του Κ. Υγείας γίνεται δυστυχώς δια αλληλογραφίας χωρίς να ευαισθητοποιείται κάποιος από το Δ.Σ να επισκέπτεται τα Κ. Υγείας Κυκλάδων και να παρακολουθεί τα προβλήματά μας.


5. Είχαμε ζητήσει στήριξη του Παθολογικού τμήματος λόγω μεγάλης απουσίας του Παθολόγου, ζητήσαμε κάλυψη του Μικροβιολογικού και του Ακτινολογικού Τμήματος λόγω αδείας και ούτε αυτό κατέστη δυνατόν να καλυφθεί με αποτέλεσμα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα να είναι κλειστά αυτά τα τμήματα και να επισύρεται η ευθύνη στη Δ.Ε για ανικανότητα κάλυψης.

6. Ζητάμε φαρμακευτικό υλικό για τις ανάγκες του Κ. Υγείας και μάλιστα εν όψει των εορταστικών εκδηλώσεων της Εκατονταπυλιανής και γίνονται περικοπές κατά 50% στις ποσότητες αναγκαίων φαρμάκων.

Σε αντίθεση λοιπόν με τα ζητούμενα του Δ.Σ. του Νοσοκομείου ασχολήθηκε δυο φορές με τις εφημερίες του Οδοντιατρικού Τμήματος και με απόφαση του επιβάλλει στη Δ.Ε του Κ. Υγείας να συμμορφωθεί στις 10 ενεργείς εφημερίες που πρέπει να πραγματοποιούν οι οδοντίατροι ,όταν μάλιστα η Δ.Ε. του Κ. Υγείας Πάρου με τεκμηριωμένη απόφαση που ίσχυε μέχρι σήμερα αποφάσισε την περικοπή ενεργών εφημεριών σε 8 και την κατάργηση μιας θέσεως λόγω περιορισμένου αντικειμένου που παρουσιάζει το εν λόγω τμήμα. Σημειωτέον ότι το Οδοντιατρικό Τμήμα στοιχίζει στο κράτος 16.000.000 δρχ. με αποτέλεσμα κάθε απλή επίσκεψη να κοστολογείται περίπου 7000δρχ.

Δυστυχώς η συνδικαλιστική νοοτροπία που προφανώς επεκράτησε στο Δ.Σ, μας βρίσκει αντίθετους και προσωπικά δεν είμαι διατεθειμένος να εφαρμόσω τέτοιες αποφάσεις που παραβιάζουν την δεοντολογία μου, ικανοποιούν στενά συντεχνιακά τερτίπια και όχι ουσίας προβλήματα, καταστρατηγούν τέλος αποφάσεις και εγκυκλίους του Υπουργείου Υγείας που αναφέρονται στο πλαφόν των ενεργών εφημεριών με βάση τις πραγματικές ανάγκες του Κέντρου Υγείας.

Τελικά δεν είχαν την ευαισθησία να μας ζητήσουν ούτε την άποψη μας πριν προχωρήσουν και στις αποφάσεις τους.

Αγαπητοί κύριοι, εάν τολμήσω να προχωρήσω και πιο πέρα και αναζητήσω την πραγματική διάσταση των επενδύσεων που γίνονται στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο επ'ωφελεία του Κυκλαδικού λαού αβίαστα σήμερα μπορώ να καταθέσω την άποψή μου και να πω ότι αυτές αφορούν μόνο τον Συριανό λαό και αυτό το συμπέρασμα βγαίνει πολύ απλά από στοιχεία περιστατικών των Κ. Υγείας Κυκλάδων που έχουν ανταπόκριση με το Νομαρχιακό Νοσοκομείο.

Εάν δεν αναζητήσουμε στο ποιός φταίει γι αυτή την κατάσταση, δηλώνω λοιπόν ότι φταίει το Δ.Σ του Νοσοκομείου που δεν έχει κατορθώσει σοβαρά να ασχοληθεί με τα Κ. Υγείας γιατί απασχολούνται μόνο με τον χώρο τους και όχι με την οργανωτική δομή υγείας των Κυκλάδων. Εάν είχαν ασχοληθεί σοβαρά, πολλά περιστατικά που οδηγούνται σήμερα στα Νοσοκομεία των Αθηνών θα είχαν βρεί την λύση στο Περιφερειακό Νοσοκομείο.  Όμως πιστεύω ότι οι Διοικούντες και το Νομαρχιακό Νοσοκομείο δεν θέλουν πολλές ευθύνες και γι αυτό φροντίζουν τα του οίκου των και τίποτε άλλο και αυτή είναι η αλήθεια.

Κατόπιν όλων των παραπάνω στοιχείων και διαπιστώνοντας ότι δεν υπάρχει προοπτική βελτίωσης παρά τις πραγματικές προσπάθειες που καταβάλλει η Δ.Ε για ανάκαμψη της κατάστασης που επικρατεί σήμερα μεταξύ Νομαρχιακού Νοσοκομείου και Κ. Υγείας Πάρου υποβάλλω την παραίτηση μου και παρακαλώ όπως γίνει αποδεκτή.

                                                                                                                    Μετά τιμής
                                                                                              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕ Κ.Υ ΠΑΡΟΥ

                                                                                                       ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: