Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

ΣΗΜΕΡΑ Η ΤΕΛΕΤΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΤΩΜ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ


Σήμερα στις 11.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας των βουλευτών, που εξελέγησαν στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.
Aμέσως μετά την ορκωμοσία (στίς 15:00) θα συνεδριάσει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου σχολιάζοντας χτες Τετάρτη δημοσιεύματα για την προεδρική εκλογή επισημαίνουν ότι η σχετική συζήτηση θα ανοίξει μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. 


Την Παρασκευή θα γίνει η εκλογή του νέου Προεδρείου της Βουλής.

Η διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης θα ξεκινήσουν το Σάββατο και θα ολοκληρωθούν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας με τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας προκειμένου να λάβει η κυβλερνηση ψήφο εμπιστοσύνης.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής η πρώτη ημέρα των προγραμματικών δηλώσεων περιλαμβάνει μόνο την τοποθέτηση του πρωθυπουργού.


Την Κυριακή και τη Δευτέρα θα τοποθετηθούν υπουργοί και βουλευτές. Από το απόγευμα της Δευτέρας αναμένονται οι τοποθετήσεις των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών και η διαδικασία θα κλείσει με την τελική τοποθέτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να διεξαχθεί η ψηφοφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: