Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Δραγασάκης: Διεξάγονται άτυπες συζητήσεις σε πολλά επίπεδα


Χαμηλούς τόνους κρατά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης τόσο για το περιεχόμενο του τεχνικού σημειώματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσο και για τις επαφές με τον επικεφαλής του Euroworking Group Τόμας Βίζερ και τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τρόικα Ντέκλαν Κοστέλο.

Ερωτηθείς ο κ. Δραγασάκης για τις επαφές αυτές και τις φήμες περί εγγράφου τις ΕΕ δήλωσε στο Reuters ότι διεξάγονται άτυπες συζητήσεις σε πολλά επίπεδα χωρίς να υπάρχει κάτι δεσμευτικό και για αυτό το λόγο δεν υπάρχει και κάτι ανακοινώσιμο.

Σημειώνεται πως σε ερώτηση για την επίσκεψη του προέδρου της Ομάδας Εργασίας της Ευρωομάδας και του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ντέκλαν Κοστέλο χθες, Κυριακή, στην Αθήνα, ο εκπρόσωπος του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Μαργαρίτης Σχοινάς, απάντησε ότι η εν λόγω επίσκεψη έγινε με σκοπό την προετοιμασία του Eurogroup της 11ης Φεβρουαρίου.

Κληθείς να σχολιάσει αν υπήρξε πρόοδος στις συνομιλίες των δύο αξιωματούχων της ΕΕ με τις ελληνικές Αρχές, ο εκπρόσωπος Τύπου απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας ότι σε αυτό το στάδιο η Επιτροπή καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια σε τεχνικό επίπεδο για να προετοιμάσει το Eurogroup της ερχόμενης Τετάρτης, ούτως ώστε να διεξαχθεί «μέσα στις καλύτερες δυνατές συνθήκες».

Ο κ. Σχοινάς, πρόσθεσε ακόμη ότι η Επιτροπή βρίσκεται σε στενή επαφή με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη της διαπραγμάτευσης και εργάζεται εποικοδομητικά με στόχο την εξεύρεση μιας αμοιβαία επωφελούς λύσης για την Ελλάδα και την Ευρώπη. - See more at: http://left.gr/news/dragasakis-diexagontai-atypes-syzitiseis-se-polla-epipeda#sthash.TVowrCkD.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: