Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ


Την πρώτη του επίσημη επίσκεψη εκτός Ελλάδος ως πρωθυπουργός πραγματοποιεί στην Κύπρο ο Αλέξης Τσίπρας.
Τον Έλληνα πρωθυπουργό υποδέχθηκε λίγο μετά τις 8 το πρωί στο αεροδρόμιο της Λάρνακας ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης. Ο κ. Τσίπρας συνοδεύεται από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά. Στις 10 ο πρωθυπουργός θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, με τον οποίο θα έχει κατ`ιδίαν συνάντηση.
Επί τάπητος αναμένεται να τεθούν το Κυπριακό, η κατάσταση της οικονομίας στις δύο χώρες και αλλά και θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
Θα ακολουθήσουν δηλώσεις των δύο ηγετών, ενώ αργότερα ο κ. Τσίπρας θα καταθέσει στεφάνι στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και στα Φυλακισμένα Μνήματα. Στη συνέχεια θα μεταβεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή όπου θα έχεισυνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο και το απόγευμα θα συναντηθεί με την Επιτροπή Συγγενών Αγνοουμένων και με Ελληνοκυπριακές και Τουρκοκυπριακές οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών.
Επίσης, θα μεταβεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Γιαννάκη Ομήρου και χωριστές συναντήσεις με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, και ακολούθως θα μιλήσει στην Ολομέλεια της Βουλής.

Επόμενοι σταθμοί Ρώμη, Βρυξέλλες και Παρίσι

Την Τρίτη ο Έλληνας πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Ρώμη, όπου θα συναντηθεί με τον Ιταλό ομόλογό του Ματέο Ρέντσι. Την Τετάρτη το πρωί θα δει στις Βρυξέλλες τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και στη συνέχεια θα βρεθεί στο Παρίσι προσκεκλημένος του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ.
Στόχος των επαφών του κ. Τσίπρα είναι η δημιουργία συμμαχιών, με την κυβέρνηση να διαμηνύει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν επιδιώκει τη σύγκρουση και τη ρήξη αλλά αντιθέτως επιχειρεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: