Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Γ. Δραγασάκης: Πάμε για πολιτική συμφωνία με τον Γιούνκερ


Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σημείωσε πως κατά τη διάρκεια της προσεχούς συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είναι πιθανόν να προκύψει κι ο οδικός χάρτης για το νέο συμβόλαιο της Ευρώπης με την Ελλάδα -ώστε να μη χρειαστεί να δοθεί περαιτέρω παράταση στην ελληνική κυβέρνηση- καθώς η κυβέρνηση προσέρχεται με πλήρες πρόγραμμα και προτάσεις.
  
Καταρχάς ο κ. Δραγασάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, σημείωσε πως το σημερινό αποτέλεσμα (οι κοινές απόψεις που διατυπώθηκαν από τους υπουργούς Οικονομικών Ελλάδας και Γαλλίας, με επίκεντρο την ανάπτυξη κι όχι τη λιτότητα) είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής διεθνοποίησης του ελληνικού προβλήματος που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Πλέον η συζήτηση είναι υπέρ στρατηγικών για ανάπτυξη και όχι πολιτικών λιτότητας, συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα από ουραγός, γίνεται καταλύτης ευρύτερων εξελίξεων στην Ευρώπη.

Ο κ. Δραγασάκης ανέφερε πως δεν πρόκειται για μία ελληνογερμανική σύγκρουση -«Ο αντίπαλός μας δεν είναι η Γερμανία», είπε- και σημείωσε πως ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, δεν μίλησε ποτέ για συνέχιση του προγράμματος. «Κάποια κέντρα θέλουν να βάζουν στο στόμα του κ. Ντράγκι άλλα πράγματα. Ο κ. Ντράγκι μίλησε για πολιτική συμφωνία», ανέφερε.

«Κανείς δεν μιλάει πια για τρόικα αλλά για τους θεσμούς της Ευρώπης. Δεν συζητάμε για συνέχιση του προγράμματος αλλά για νέα συμφωνία», υπογράμμισε ο κ. Δραγασάκης προσθέτοντας πως «η έμφαση πλέον πάει σε πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων - κι εμείς έχουμε πλήρες πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: