Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

ΚΚΕ: Αρκετά! Μην τους χαρίζετε τα χρόνια σας!

        Λίγες μέρες έμειναν, πλέον, πριν τις εκλογές. Και όμως 100.000 νέοι και νέες δεν θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, με απόφαση της συγκυβέρνησης.

Ήδη, έχει στηθεί ένα γνώριμο σκηνικό, που θα ενταθεί μέχρι την Κυριακή.

          Τι περιλαμβάνει; Εκβιασμούς και τρομοκρατία από τη μία, υποσχέσεις για εύκολες δήθεν λύσεις και αυταπάτες από την άλλη, καινούρια κόμματα με παλιά υλικά και πανάρχαιες αντιλαϊκές θέσεις, υψηλούς τόνους για το ποιος είναι καλύτερος διαπραγματευτής...

          Στόχος;

          Να εγκλωβίσουν πλατιά στρώματα εργαζομένων και ιδιαίτερα τη νεολαία, που έχει όλη τη ζωή μπροστά της, στις μυλόπετρες της διαχείρισης του εκμεταλλευτικού συστήματος που γεννά κρίσεις, ανεργία και εκμετάλλευση.

          Κριτήριο όμως για τους νέους και τις νέες των λαϊκών οικογενειών, δεν μπορούν να είναι τα ψευτοδιλήμματα, αλλά η ίδια η πραγματικότητα, ότι στις 26, μετά τις εκλογές, θα συνεχίσουν να :

·        πληρώνουν ένα σκασμό λεφτά για να καταφέρουν να περάσουν και να σπουδάσουν σε κάποια σχολή και στην οποία θα συνεχίζουν να πληρώνουν για να πάρουν ένα πτυχίο και να το κορνιζάρουν

·        στοιβάζονται στις ουρές του ΟΑΕΔ, να δούνε αν θα είναι από τους τυχερούς που έχουν πιάσει το «τζόκερ» του επιδόματος ανεργίας που δε φτάνει ούτε για «ζήτω» ή αν θα βρούνε καμία θέση δουλειάς

·        περιπλανώνται από την ολιγόμηνη, κακοπληρωμένη δουλειά των προγραμμάτων απασχόλησης στην ανεργία

·        προσπαθούν να σπουδάσουν σε κάποια σχολή κατάρτισης και σαν αντίτιμο να παίρνουν απαρχαιωμένες σχολές, δουλειά στη λάντζα, μαθητεία στην υπερεκμετάλλευση και απλήρωτες πρακτικές.

Και αυτά είναι μερικά από όσα «προσφέρει» το σύστημα, που όλα τα άλλα κόμματα στηρίζουν, αφού κινούνται στις ίδιες ράγες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γι' αυτό, είτε με κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ, είτε με κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, η επόμενη μέρα θα μας βρει με τα ίδια μεγάλα προβλήματα.

 
 Η λογική «ας φύγουν αυτοί και μετά βλέπουμε...» οδηγεί σε νέα αδιέξοδα, σε νέα χαμένα χρόνια, σε νέες χαμένες τετραετίες.

 Αρκετά! Μην τους χαρίζετε τα χρόνια σας!

 Στην πραγματική ζωή δεν υπάρχουν παλαιάς κοπής ή νεόκοποι «σωτήρες».

 Πάρτε τη ζωή στα χέρια σας.

 Κρίνετε με βάση την πραγματική ζωή σας.

Με βάση τα σύγχρονα δικαιώματά σας που σας τα στερούν, για να καλοπερνάνε μια χούφτα παράσιτα.

Στις 26 Γενάρη, την επόμενη των εκλογών, πρέπει να ξημερώσει μια καλύτερη μέρα, για να μπορέσετε να διεκδικήσετε το μέλλον που σας αξίζει.

Από καλύτερες θέσεις να παλέψτε για τις σύγχρονες ανάγκες σας στη μόρφωση, στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, συνολικά στη ζωή με δικαιώματα.

 Γι’ αυτό στις 25 χρειάζεται ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ.

 Γιατί το ΚΚΕ χωρίς ταλαντεύσεις και υποχωρήσεις θα μπει μπροστά στους αγώνες.

 Γιατί το ΚΚΕ δεν δέχεται να γίνει το αγωνιστικό άλλοθι σε καμία αντιλαϊκή κυβέρνηση εντός της ΕΕ. Δεν δέχεται να κάτσει στο σβέρκο των εργαζομένων για μερικές υπουργικές καρέκλες.

 Γιατί το ΚΚΕ είναι εγγύηση.

 Γιατί με ισχυρό ΚΚΕ δυναμώνει η ελπίδα.

 Γιατί το ΚΚΕ θα είναι δίπλα σας και την επόμενη μέρα.

 

Κ.Ο.Β.ΠΑΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνοι, να μην τους χαρίσουμε άλλο τα χρόνια μας. Αλλά σε ποιους?
Σ΄εκείνους που κυβέρνησαν και μας κατέστρεψαν και μαύρισαν τη ζωή μας.
Και επειδή αφενός δεν μας έχει μείνει τίποτα άλλο για να χάσουμε, αφετέρου μόνο η ελπίδα του νέου που έρχεται μας δίνει κίνητρο, γι΄αυτό και μόνο πρέπει να το εμπιστευτούμε.
Η λογική και η νοοτροπία του παρωχημένου, με την ξύλινη γλώσσα και τα μονότονα κλισέ, δεν μπορεί να μας εμπνεύσει. Ούτε μπορούμε να επενδύσουμε τις λίγες ελπίδες που μας απέμειναν, σε πολιτικά συστήματα που κατάρρευσαν σε μια νύχτα και που είχαν επίσης εξαθλιώσει τους λαούς.