Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ – ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ των ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Σαντορίνη, 12 Ιανουαρίου 2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ – ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ


Το νοσοκομείο της Σαντορίνης και η δημόσια λειτουργία του μέσα στο αναβαθμισμένο Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας, ήταν η αιχμή του δόρατος στη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης των υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων στην Σαντορίνη, Ηλία Γουρδούκη, Νίκου Μανιού, Άννας Μαυρουδή, Δημήτρη Πολιτόπουλου, Αντώνη Συρίγου και Νίκου Συρμαλένιου.
Οι έξι υποψήφιοι που επισκέφθηκαν το νησί παρουσίασαν τις θέσεις και το κυβερνητικό πρόγραμμα που θα θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε εφαρμογή, αμέσως μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, το απόγευμα της Κυριακής 11 Γενάρη στην κατάμεστη αίθουσα των συνεδριάσεων του Συνεταιρισμού Θηραϊκών Προϊόντων.
Οι υποψήφιοι βουλευτές εστίασαν τη συζήτησή τους με τους πολίτες και δεσμεύτηκαν στο θέμα της επαναφοράς του αεροδρομίου της Σαντορίνης, όπως και των άλλων 13 προσοδοφόρων αεροδρομίων-φιλέτων της χώρας στο δημόσιο έλεγχο. Δεσμεύτηκαν για κατηγορηματικό όχι στην αύξηση του ΦΠΑ στις νησιωτικές περιοχές της χώρας. Η αύξηση του ΦΠΑ θα πλήξει, όπως ανέφεραν, όχι μόνο τους κατοίκους, αλλά άμεσα τον τουρισμό και ειδικά τις μικρές και μεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις. Ιδιαίτερη επισήμανση έκαναν και οι έξι υποψήφιοι βουλευτές στην ανάγκη στήριξης αυτών των επιχειρήσεων γιατί σύμφωνα με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν τη ραχοκοκαλιά για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επικαιροποίησαν την υπόθεση ναυαγίου του Sea Diamond και δεσμεύτηκαν για την ανάδειξη της υπάρχουσας μελέτης ανέλκυσης του από το βυθό της καλντέρας. Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια δηλώνει δυναμικό παρόν, όχι μόνο στους αγώνες των κατοίκων για την ανέλκυση του ναυαγίου, αλλά και με τις παρεμβάσεις του μέσα από το Κοινοβούλιο.
Την Δευτέρα 12 Ιανουαρίου σε συνέντευξη που παραχώρησαν στον τηλεοπτικό σταθμό της Σαντορίνης τρείς από τους υποψηφίους βουλευτές (Ηλίας Γουρδούκης, Νίκος Μανιός και Άννα Μαυρουδή) αναφέρθηκαν, αλλά και δεσμεύτηκαν για ακόμη μια φορά, στη λειτουργία του νεόδμητου νοσοκομείου, που εδώ και δύο χρόνια η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου κρατούν κλειστό, με μοναδικό σκοπό να το παραχωρήσουν αντί πινακίου φακής σε ξένους ιδιώτες για ιατρικό τουρισμό, εγκαταλείποντας την υγεία των κατοίκων της Σαντορίνης και των γύρω νησιών στο έλεος των επιχειρηματικών τους ορέξεων.
Ο τομέας της ακτοπλοΐας ήταν στην ημερήσια διάταξη της συνέντευξης, με τους υποψήφιους βουλευτές να εστιάζουν στην ανάγκη δημιουργίας δημόσιου φορέα στην ακτοπλοΐα, που θα λειτουργήσει παράλληλα με τους ιδιώτες εφοπλιστές και με μοναδικό στόχο την καλύτερη ανάπτυξη των νησιών των Κυκλάδων.
Στον τομέα της εκπαίδευσης επισημάνθηκαν οι τραγικές ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς σε όλες τις βαθμίδες, από το νηπιαγωγείο μέχρι το Λύκειο, αλλά και την σκόπιμη κατάργηση ειδικοτήτων, που επέφερε τη συρρίκνωση των τεχνικών επαγγελματικών σχολείων.
Η διήμερη επίσκεψη των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στη Σαντορίνη έκλεισε με περιοδεία στο Κέντρο Υγείας του νησιού, στις τράπεζες, στο ΚΤΕΛ και στα μεγάλα εμπορικά καταστήματα της αγοράς, όπου χτυπάει η καρδιά των εργαζομένων, κυρίως της γενιάς των 500€. Εκεί αφουγκράστηκαν όλους αυτούς που πλήττονται από τα μνημόνια και τις πολιτικές της ακραίας λιτότητας των πέντε τελευταίων χρόνων, οι οποίοι είναι χιλιάδες, ακόμα και στα πλέον τουριστικά νησιά των Κυκλάδων, όπως είναι η Σαντορίνη.

Το μήνυμα που έστειλε η Σαντορίνη είναι  ότι ο λαός των Κυκλαδονήσων -και όχι μόνο- στις 25 Γενάρη, θα ανοίξει με τη ψήφο του μια νέα σελίδα ελπίδας, με μια αριστερή κυβέρνηση και με το λαό να προσβλέπει στο μέλλον της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: