Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Μοσχούλα Μαρμαρά: Έχω την ηθική υποχρέωση, ως διευθύντρια του ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΡΧΙΛΟΧΟΥ, να αποκαταστήσω την αλήθεια


Έχω την ηθική υποχρέωση, ως διευθύντρια του ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΡΧΙΛΟΧΟΥ, να αποκαταστήσω την αλήθεια σχετικά με τις διαδόσεις που ψευδώς κυκλοφορούν για δήθεν άρνησή μας στην πρόταση που μας έγινε για συμμετοχή της χορωδίας του σχολείου μας στο άναμμα του δένδρου στις 30 Νοεμβρίου, στα Μάρμαρα της Πάρου. Και για του λόγου το αληθές τα γεγονότα έχουν ως εξής:

Στις 10 Νοεμβρίου 2014 -ημέρα Δευτέρα- δέχτηκα τηλεφωνική επικοινωνία από την κυρία Βούλα Χριστοφόρου-Σαμίου, γραμματέα του «Αναπτυξιακού Συλλόγου Μώλου - Τσουκαλιά - Γλυφάδων», η οποία μου ζήτησε την συμμετοχή της χορωδίας μας στην ανωτέρω εκδήλωση. Αφού την ευχαρίστησα και της είπα πόσο μας τιμά η πρότασή της, της ανέφερα ότι η εκπαιδευτικός που ασχολείται με τη χορωδία θα βρίσκεται στο σχολείο μετά από δύο ημέρες, λόγω του ότι συμπληρώνει ωράριο στο ΓΕΛ Νάουσας και φυσικά θα την ενημερώσω σχετικά, ώστε να επικοινωνήσει μαζί της για τις λεπτομέρειες της συμμετοχής. 

Πράγματι, την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου ενημερώνεται η εκπαιδευτικός και αμέσως -μπροστά μου- τηλεφωνεί στην κυρία Χριστοφόρου-Σαμίου, λέγοντάς της ότι δεν έχει αντίρρηση για τη συμμετοχή αλλά ότι της χρειάζονται κάποιες ημέρες για τη συνεννόησή της με τα παιδιά της χορωδίας, τονίζοντας ότι πριν από την Κυριακή -16 Νοεμβρίου- δεν μπορεί να απαντήσει και της υποσχέθηκε ότι θα την ενημερώσει σχετικά την επόμενη εβδομάδα.

 Την Παρασκευή -14 Νοεμβρίου- συναντήθηκα τυχαία στην Παροικιά με τις κυρίες Βούλα Χριστοφόρου-Σαμίου και Μοσχούλα Μαρμαρινού οι οποίες μου είπαν ότι έχουν μάθει ότι οι Μητέρες των μαθητών που μένουν στην Μάρπησσα και των οποίων τα παιδιά είναι στη χορωδία δεν τους επιτρέπουν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση των Μαρμάρων. Το γεγονός μου έκανε εντύπωση αλλά λόγω του Σαββατοκύριακου δεν μπορούσα να έχω άλλη πληροφόρηση για το θέμα αυτό.

Την επομένη ημέρα, δηλαδή το Σάββατο 15 Νοεμβρίου, διαβάζω στην ιστοσελίδα του ανωτέρω Συλλόγου ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δένδρου με συμμετοχή της χορωδίας του Δήμου Πάρου. Ομολογώ ότι εξεπλάγην, γιατί το Σχολείο μας δεν είχε ενημερωθεί για την αλλαγή αυτή. Την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου, η υπεύθυνη εκπαιδευτικός επικοινώνησε με την κυρία Χριστοφόρου-Σαμίου και την ρώτησε σχετικά, αλλά δεν έλαβε σαφή εξήγηση.

Παρ’ όλο που μας προσέβαλε η συμπεριφορά του Συλλόγου, δεν θεωρήσαμε ούτε σκόπιμο ούτε αναγκαίο να ζητήσουμε εξηγήσεις για την αλλαγή που έγινε χωρίς να ενημερωθούμε. Από την εξέλιξη των γεγονότων αποδεικνύεται ότι οι ίδιοι ανέτρεψαν τα σχέδιά τους -και δικαίωμά τους- δεν έχουν όμως ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ να κατηγορούν μια ολόκληρη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα η οποία έχει αποδείξει εμπράκτως πόσο τιμά τον πολιτισμό και την παράδοση του τόπου μας.

Μοσχούλα Μαρμαρά

Διευθύντρια Γυμνασίου Αρχιλόχου Πάρου»

Δεν υπάρχουν σχόλια: