Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Με την Πεντέλη τι γίνεται;

Αναφερόμαστε στο κληροδότημα Κρίσπη, ακίνητο που βρίσκεται στην Πεντέλη και ανήκει στο Δημοτικό  και Εκκλησιαστικό Γηροκομείο, ίδρυμα υπαρκτό μεν, ανεργό δε.

Το εν λόγω ίδρυμα, του οποίου πρόεδρος είναι ο εκάστοτε Δήμαρχος και αντιπρόεδρος ο Μητροπολίτης, έχει να συνεδριάσει από το 2010!

Λόγο ύπαρξης δεν έχει, αφού η Μητρόπολη Παροναξίας προχώρησε μεμονομένα και ίδρυσε το δικό της γηροκομείο, το οποίο λειτουργεί εδώ και χρόνια και μάλιστα κατά τρόπο υποδειγματικό.

Γι΄αυτό άλλωστε και η διοίκηση του Ιερού Προσκυνήματος της Εκατονταπυλιανής έχει αποφασίσει τη διάλυση του Δημοτικού και Εκκλησιαστικού Γηροκομείου.

Το ζητούμενο είναι πότε θα βρει το χρόνο ο Δήμαρχος για να συγκαλέσει συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος, ώστε να ληφθεί η απόφαση για τη διάλυσή του.

Το θέμα είναι σοβαρό, αφού το ακίνητο της Πεντέλης στο παρελθόν είχε καταπατηθεί και χρειάστηκαν δικαστικοί αγώνες για την έξωση του καταπατητή.

Ο Δήμος έχει υποχρέωση εκ του νόμου να προστατεύει τα ακίνητά του και αυτό επί του παρόντος αναφορικά με το συγκεκριμένο ακίνητο δεν έχει συμβεί.


Και επειδή η διαδικασία διάλυσης του ιδρύματος είναι χρονοβόρα, καλά θα κάνει η δημοτική αρχή να ενεργοποιηθεί, για να απελευθερωθούν και τα ακίνητα της Εκκλησίας, το ακίνητο στο Πόρτο Ράφτη και το Φραγκομονάστηρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: