Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και στην Πάρο


Ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπικές μετρήσεις προηγείται άλλοτε με μικρές  και άλλοτε με μεγάλες διαφορές από το συγκυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Και αυτό συμβαίνει σε περίοδο που οι πολιτικές εξελίξεις ενδέχεται να είναι ραγδαίες, εάν δεν προκύψει η απαιτούμενη πλειοψηφία των 180 βουλευτών από τη παρούσα βουλή για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.

Και επειδή η χώρα είναι πολύ πιθανό να οδηγηθεί σε εκλογές, το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι φυσικό να παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, μετά μάλιστα από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη.

Ο Ελληνικός λαός, στριμωγμένος άγρια από τα μνημονιακά μέτρα, οργισμένος από την κυβερνητική πολιτική της λιτότητας, εξουθενωμένος οικονομικά από την υπερφορολόγηση, μοιάζει να είναι αποφασισμένος να δώσει τέλος στη συγκυβέρνηση και να ψηφίσει μαζικά την εναλλακτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως τα ερωτήματα είναι πολλά για μια σημαντική μερίδα του εκλογικού σώματος και στην Πάρο για το κατά πόσον θα μπορέσει να υλοποιήσει τα όσα έχει εξαγγείλει.

Αρκετοί αναρωτιούνται που θα βρει τα λεφτά, πώς θα αντιδράσουν οι ισχυρές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τι θα συμβεί στην Ελλάδα, εάν σταματήσουν οι χρηματοδοτήσεις, πως θα χειριστεί τα συμφωνηθέντα με τους δανειστές από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και πολλά άλλα.

Η παρουσία στην Πάρο του Χριστόφορου Βερναρδάκη, καθηγητή της πολιτικής επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, παρέχει τη δυνατότητα σε  μας τους παριανούς,  να ακούσουμε από πρώτο χέρι τα όσα προγραμματικά επαγγέλλεται ο ΣΥΡΙΖΑ  για την έξοδο της χώρας από την πρωτοφανή κρίση που έπληξε τον ελληνικό λαό αλλά και να θέσουμε ερωτήματα, για τα οποία μέχρι τώρα δεν έχουν υπάρξει, κατά την άποψη πολλών,  πειστικές  απαντήσεις.

 Η ομιλία του Χριστόφορου Βερναρδάκη θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Κυριακή στην αίθουσα του Αρχίλοχου στις 10:30 το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: