Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Ομιλία - σεμινάριο για την «ΑΣΦΑΛΗ ΟΔΗΓΗΣΗ - ΟΔΗΓΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ»


Το Κέντρο Δια βίου μάθησης σε συνεργασία με το Αστ/κο τμήμα Πάρου πραγματοποίησαν μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία με θέμα: «ΑΣΦΑΛΗ ΟΔΗΓΗΣΗ - ΟΔΗΓΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ»  την Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αρχίλοχος» στην Παροικία Πάρου.
Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας  που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Πάρου ανέπτυξε αυτό το ζοφερό φαινόμενο.

H ομιλία του κ. Μεταξά στηρίχθηκε κυρίως σε στοιχεία από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αλλά και στο βιβλίο ενός πατριώτη, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, του Τάσου Μαρκουΐζου «Ιαβέρη», παλαίμαχου επαγγελματία οδηγού αγώνων αυτοκινήτου.

Ο κ. Μεταξάς κατά τα διάρκεια της ομιλίας του παρουσίασε βίντεο από τροχαία δυστυχήματα στα οποία αποτυπώνεται με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο αυτή θλιβερή πραγματικότητα.

Στην ομιλία του ανέλυσε τους λόγους που προκαλούν τα τροχαία δυστυχήματα στην χώρα μας τονίζοντας ότι πρόκειται για εθνικό θέμα καυτηριάζοντας την αδράνεια της πολιτείας.
 Έδωσε μεταξύ άλλων τα εξής στοιχεία:

* το 2012 είχαμε 976 νεκρούς και 1443 βαριά τραυματίες (τετραπληγικοί, παραπληγικοί)από τροχαία δυστυχήματα.

* το 2013 είχαμε 861 νεκρούς και 1326 βαριά τραυματίες τραυματίες. Ο αριθμός αυτός μειώθηκε λίγο γιατί οι Έλληνες λόγω της κρίσης μένουν σπίτι τους και δεν κυκλοφορούν στους δρόμους όσο παλαιότερα.


Τα τελευταία 100 χρόνια από τους πολέμους -εκτός τους εμφυλίους- έχουν χάσει τη ζωή τους περίπου 70.000 άνθρωποι. Στα τροχαία δυστυχήματα τα τελευταία 50 χρόνια έχουν χαθεί 120.000 άνθρωποι, 350.000 είναι οι παραπληγικοί και 1.500.000 οι τραυματίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: