Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΟ


Στο πλαίσιο των δράσεων προαγωγής ψυχικής υγείας και παροχής ειδικών θεραπευτικών παρεμβάσεων για παιδιά, εφήβους και οικογένειες από την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας ΒΑ Κυκλάδων ΕΠΑΨΥ, θα υλοποιηθεί από το Δεκέμβριο 2014 ένα εξειδικευμένο Πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης παιδιών και οικογενειών στη Σύρο.


 Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με χορηγία του Ιδρύματος Δημητρίου & Λιλίκας Μωραΐτη Σύρου. 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους και οικογένειες με ψυχοκοινωνικές δυσκολίες, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (οικογένειες με κοινωνικοοικονομικά προβλήματα, μετανάστες, γονείς και παιδιά με προβλήματα υγείας, παιδιά και εφήβους με συναισθηματικές ή συμπεριφορικές δυσκολίες, μονογονεϊκές οικογένειες). Περιλαμβάνει τη λειτουργία Ιατρείου Οικογένειας, με στόχο την ψυχοκοινωνική υποστήριξη όλων των μελών της οικογένειας, καθώς και την υλοποίηση συνεδριών ψυχοθεραπευτικής παρακολούθησης παιδιών, εφήβων και συμβουλευτικής γονέων. Οι συνεδρίες θα πραγματοποιούνται σε χώρο που παραχωρείται από το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, για την παροχή υπηρεσιών της Κινητής Μονάδας.


Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού οι γονείς των παιδιών και των εφήβων, καθώς και οι εργαζόμενοι σε φορείς υγείας, κοινωνικούς φορείς και σχολεία μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 22840-22011 (γραμματεία Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας ΒΑ Κυκλάδων ΕΠΑΨΥ). Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: