Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Αλήθειες που αφορούν το Βελέντζειο και ενοχλούν

Οι φιλίες και οι πολιτικές σκοπιμότητες επιχειρούν να βγάλουν λάδι τη διοίκηση του Βελεντζείου Ιδρύματος.

Το Ίδρυμα που στο παρελθόν πρόσφερε πολλά στον τομέα της δημόσιας υγείας  της Πάρου, κατασκευάζοντας το κτίριο που στεγάζει το Κέντρο Υγείας και ενισχύοντάς το σε ετήσια βάση με χρήματα και ιατρικά όργανα, τώρα με την παρούσα διοίκηση αρνείται να προσφέρει και την ελάχιστη βοήθεια, όταν στον φετινό του προϋπολογισμό έχει εγγράψει αποθεματικό 800.000 ευρώ και κάνει πρόβλεψη ότι το συνολικό ποσόν που θα διαθέτει στο ταμείο του θα ανέρχεται 1.922.092,08 ευρώ.

Οι δικαιολογίες που έχει προβάλει κατά καιρούς  για τη μη ενίσχυση του Κέντρου Υγείας δεν πείθουν.  Ποιος διοικητής μεγάλου οργανισμού υγείας, όπως ζητάει το Βελέντζειο, θα υπέβαλε στο Ίδρυμα αίτημα για ενίσχυση του Κέντρου Υγείας, όταν η κίνησή του αυτή θα ήταν δημόσια ομολογία της ανικανότητάς του να λειτουργήσει στοιχειωδώς τις μονάδες πρωτοβάθμιας περίθαλψης;

Αν η διοίκηση του Βελεντζείου  περιμένει τέτοιο έγγραφο, από τη 2η ΔΥΠΕ ή το Νομαρχιακό Νοσοκομείο μάλλον είναι βαθειά νυχτωμένη.

 Όμως αυτό ισχυρίζεται και αυτός είναι ο λόγος που δεν διέθεσε τα τελευταία χρόνια κάποιο ποσόν για τις ανάγκες του Κ.Υ. με εξαίρεση πρόσφατα την αγορά ενός στεγνωτηρίου 1.200 ευρώ!

Το έργο αυτό ανέλαβαν σύλλογοι του νησιού(με τα πενιχρά τους έσοδα) και ιδιώτες αγοράζοντας ιατρικά όργανα και αναλώσιμα, που τα είχαν ανάγκη οι γιατροί για να είναι περισσότερο αποτελεσματικοί στο έργο που επιτελούν καθημερινά.  

Θυμίζουμε την γυναικολογική καρέκλα, που αγόρασε ιδιώτης, τον φορητό απινιδωτή που αγοράστηκε με πρωτοβουλία του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου, την κεφαλή του υπέρηχου που αγόρασε ιδιώτης, τα φιλμ για τις ακτινογραφίες και άλλα αναλώσιμα που αγόρασαν σύλλογοι γυναικών και ο σύλλογος Ξενοδόχων. Ακόμα και τα μεταφορικά για τις φιάλες οξυγόνου πληρώθηκαν από ιδιώτη.  Και τέλος ας μην ξεχνάμε ότι ιταλική Μ.Κ.Ο. πρόσφερε φάρμακα και άλλα ιατρικά είδη.

Το κόστος όλων των παραπάνω είναι ελάχιστο συγκρινόμενο με τον προϋπολογισμό του Ιδρύματος.
 Όπως ελάχιστο είναι και το ποσόν που θα μπορούσε να διαθέσει για την εγκατάσταση του αξονικού τομογράφου, που σε λίγους μήνες θα κλείσει χρόνος από τότε που μεταφέρθηκε στην Πάρο και παραμένει αχρησιμοποίητος, καθώς και το ποσόν της μισθοδοσίας επικουρικού γιατρού, η σύμβαση του οποίου λήγει στις 6/1/2015 και μέχρι να ανανεωθεί θα περάσουν περίπου 3 μήνες.

Και ερχόμαστε στο υγειονομικό αεροπλάνο. 
Ποιος ευθύνεται που πάνω από δύο χρόνια είναι ακινητοποιημένο στο υπόστεγο αεροδρομίου της Αττικής;

Αν το αεροπλάνο πετούσε, πέραν από την εξυπηρέτηση που θα προσέφερε, θα άνοιγε την όρεξη στους ιδιώτες που κάνουν τις θαλάσσιες διακομιδές, να επιχειρούν να βγάλουν στην πιάτσα δύο και τρία επί πλέον σκάφη;

Αν το αεροπλάνο πετούσε, ο Δήμαρχος θα έκανε σκέψεις για σύναψη σύμβασης με αεροπορική εταιρεία που θα μεταφέρει τα έκτακτα περιστατικά στην Αθήνα;

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Δήμαρχος μίλησε καθαρά και ίσια. «Δεν πήρα απάντηση για το πότε θα πετάξει το αεροπλάνο. Και πρέπει να καλύψουμε τον ασθενή για όσο διάστημα δεν πετά το αεροπλάνο του Βελεντζείου».

Ας αφήσουν τις όποιες δικαιολογίες οι δημοσιογραφούντες υποστηρικτές της διοίκησης του Βελεντζείου και ας πουν την αλήθεια στην κοινωνία της Πάρου.

Εμείς παραμένουμε σταθεροί στην αρχική μας θέση. Η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Βελεντζείου, που έχει την κύρια ευθύνη για την αγορά του αεροπλάνου είναι και η κυρίως υπεύθυνη για την αδρανοποίησή του. 

Αν δεν μπορέσει να το ενεργοποιήσει σε διάστημα ενός μηνός, οφείλει να κάνει την αυτοκριτική της και να υποβάλει την παραίτησή της.

 Η όποια καθυστέρηση διευκολύνει τα σχέδια του Δημάρχου, αλλά και τους επιχειρηματίες των πλωτών, που ανακάλυψαν την κότα με τα χρυσά αυγά και πλουτίζουν σε περίοδο που η οικονομική ανέχεια έχει χτυπήσει πολλές οικογένειες και στην Πάρο.


Υ.Γ. 

Η θέση του Δημάρχου για συνεργασία με αεροπορική εταιρεία που θα αναλάβει τις αεροδιακομιδές δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Του συνιστούμε να αναλάβει τις ευθύνες του, ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Βελεντζείου και να συμβάλει στην καλύτερη δυνατή λειτουργία του. Σε λίγο θα βαρύνουν και τον ίδιο οι όποιες δυσλειτουργίες ενός σημαντικού φορέα που μπορεί να προσφέρει πολλά στο νησί και που τώρα έχει επιδοθεί σε επικοινωνιακή κάλυψη των αδυναμιών του.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: