Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ

Αύριο Παρασκευή θα είναι η πρώτη με ουσία συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Παροικιάς.

Τα θέματα ήδη αναρτήθηκαν στα τοπικά ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε και παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Είχε προηγηθεί σύσκεψη του Συμβουλίου με το Δ.Σ. του Συλλόγου Παραδοσιακού Οικισμού Παροικιάς, στην οποία εκτέθηκαν οι απόψεις και οι προβληματισμοί για το μέλλον του οικισμού και από τις δύο πλευρές.
.
Η μόνη ένσταση που υπάρχει έχει σχέση με την ώρα που πραγματοποιείται η συνεδρίαση.
Στη 1 το μεσημέρι συνεδρίαση, σημαίνει ότι ακυρώνεται στην πράξη ο δημόσιος χαρακτήρας της.

Ποιος δημότης την ώρα αυτή θα άφηνε τη δουλειά του ή άλλες υποχρεώσεις του για να παρακολουθήσει τη συνεδρίαση και να συμβάλει ενδεχομένως με τις προτάσεις του ή τον προβληματισμό του;

Το επιχείρημα ότι ο υπάλληλος μόνο τις εργάσιμες ώρες μπορεί να παρίσταται, για να γράφει τα πρακτικά είναι αίολο. Δεν ευσταθεί.

Αλίμονο αν οι υπάλληλοι του Δήμου θα είναι εκείνοι που θα καθορίζουν την ημέρα και την ώρα της συνεδρίασης των αιρετών οργάνων.

Προφανώς κάνουν χάρη στο Δήμαρχο, αφού το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει βραδινές ώρες.

Τον πρώτο λόγο τον έχουν οι αιρετοί και όχι οι υπάλληλοι, των οποίων κατά τα άλλα εκτιμούμε την προσφορά τους στις δημοτικές υποθέσεις.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Νο 1. Στις 13.00 συνεδρίαζε όλα τα 3,5 χρόνια πριν το τοπικό Παροικιας. Γιατί τώρα μας χαλάει; Μια χαρά είναι η ώρα. Νο 2. Μαζί σου ότι οι αιρετοί πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο αλλά για να τους πάρουν στα σοβαρά πρέπει να έχουν και πολιτικό έρμα και "ειδικό" έρμα. Βλέπεις να το έχουν πολλοί από τους σημερινούς; Ή μήπως τον είχαν κάποιοι από τους προηγούμενους; Οι πιο πολλοί από αυτούς είναι για να κανελλώνουν το ρυζόγαλο. Τι ψάχνεις να βρεις τώρα.