Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Η επιστολή Φραγκούλη και η δική μας θέση

Η επιστολή Φραγκούλη, προς το Δημοτικό Συμβούλιο, είναι αποκαλυπτική ως προς το μέγεθος της αδιαφορίας της προηγούμενης δημοτικής αρχής για ένα μεγάλο και αναγκαίο έργο υποδομής που αφορά την πρωτεύουσα του νησιού.

Το έργο αυτό αποτελεί την εναλλακτική λύση σε περίπτωση που αδυνατεί να μεταφέρει στην Παροικιά τις αναγκαίες ποσότητες νερού ο προβληματικός αγωγός που συνδέει τις γεωτρήσεις που βρίσκονται στο Μαράθι με τη δεξαμενή της πόλης μας.

Το έργο σύμφωνα με τα γραφόμενα του Στέλιου Φραγκούλη, έπρεπε να είχε λειτουργήσει από το 2012, αφού η ΔΕΥΑΠ είχε ετοιμάσει το τμήμα του έργου που της αναλογούσε που ήταν και το σημαντικότερο.

Είχε εγκαταστήσει τη μονάδα, κατασκεύασε τη δεξαμενή στο δρόμο προς τον Άγιο Αρσένιο, κατασκεύασε δίκτυο 7 χιλιομέτρων προς και από τη δεξαμενή, προχώρησε σε απαλλοτριώσεις και διάνοιξη 4 γεωτρήσεων θαλασσινού νερού και περίμενε από το Δήμο, ο οποίος αδιαφόρησε και αδιαφορεί (;) μέχρι σήμερα για το τμήμα των έργων που είναι υποχρέωσή του να εκτελέσει.

Γιατί αν αυτά τα έργα δεν ξεκινήσουν αμέσως, η μονάδα αφαλάτωσης δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει ούτε το καλοκαίρι του 2015.

Το υπουργείο Εσωτερικών διέθεσε για το έργο αυτό 1.700.000 ευρώ, η ΔΕΥΑΠ από δικά της χρήματα 620.000 ευρώ και ενώ υπάρχει υπόλοιπο 350.000 ευρώ από τα χρήματα του υπουργείου, ο Δήμος δεν έχει πληρώσει ακόμα τη ΔΕΗ για τη μεταφορά του ηλεκτρικού ρεύματος στις εγκαταστάσεις της αφαλάτωσης.

Αν η μονάδα, λόγω της πολυετούς αχρησία της παρουσιάσει προβλήματα στη λειτουργία της, ποιος ευθύνεται;

Ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο κατά το κοινώς λεγόμενο;

Και επειδή ο Στέλιος Φραγκούλης ανήκε στην παράταξη Βλαχογιάννη μέχρι την ημέρα της παραίτησής του, καλείται να προσκομίσει τα απαραίτητα αποδεικτικά έγγραφα με τη δική του υπογραφή, από τα οποία θα προκύπτει το δικό του ενδιαφέρον και οι πιέσεις που ασκούσε  στον τότε δήμαρχο για το ζωτικής σημασίας έργο που αφορά την χωρίς προβλήματα ύδρευση της Παροικιάς.


Αναμένουμε την άμεση θετική αντίδραση της νέας δημοτικής αρχής, η οποία δεν είναι και τόσο νέα, αφού ο δήμαρχός της ήταν κορυφαίο στέλεχος της απελθούσας διοίκησης και μάλιστα αντιδήμαρχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: