Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΒΕΛΕΝΤΖΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ


Η έκδοση του δελτίου τύπου του Βελεντζείου με υποχρεώνει να το σχολιάσω, αφού ανέλαβα τη σχετική δέσμευση έναντι των αναγνωστών μου.

Δηλώνω εξαρχής ότι δεν έχω τίποτε να χωρίσω σε προσωπικό επίπεδο με τους διοικούντες το ίδρυμα.
Απλά με απασχολεί η ακινησία του υγειονομικού αεροπλάνου και η αδυναμία της διοίκησής του να το ενεργοποιήσει από το Σεπτέμβριο του 2012.

Από την ανάγνωση του δελτίου τύπου μου προέκυψαν τα ακόλουθα εύλογα ερωτήματα:

Ποιος είναι ο λόγος που ενημέρωσε τις δημοτικές παρατάξεις και όχι το Δημοτικό Συμβούλιο, που είναι το ανώτατο θεσμικό όργανο του νησιού;

Πόσα χρήματα δαπάνησε μέχρι τώρα για την αγορά, τη συντήρηση και τη λειτουργία του αεροπλάνου;

Ποια συμφέροντα εντός και εκτός Πάρου εμπόδισαν τη λειτουργία του; Διαθέτει στοιχεία και ποια για την τόσο σοβαρή καταγγελία;

Γιατί δε συνέστησε νωρίτερα το φορέα αξιοποίησης του υγειονομικού αεροπλάνου, αλλά μετά από δύο χρόνια μας ανακοινώνει ότι έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει το φορέα ή να συνεργαστεί με υφιστάμενο φορέα; Ποιος είναι ο υφιστάμενος φορέας;

Γιατί δεν αναφέρει τίποτε απολύτως για τη σύμβαση με το γιατρό που προτίθεται να προσλάβει, ο οποίος θα συνοδεύει τα έκτακτα περιστατικά; 

Και το κορυφαίο ερώτημα: Πότε επιτέλους θα πετάξει το αεροσκάφος;

Κυρίες και Κύριοι του Βελεντζείου,

η ακινητοποίηση του αεροσκάφους πάνω από δύο χρόνια είναι πολύ σοβαρό ζήτημα και πρέπει να δώσετε σοβαρές εξηγήσεις στην κοινωνία της Πάρου.

Δαπανήσατε ένα μεγάλο ποσόν από το ταμείο του Ιδρύματος για την αγορά του, χωρίς να έχετε εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις για τη λειτουργία του. Αγοράσατε μια πανάκριβη μερσεντές χωρίς να υπάρχουν δρόμοι για να την κυκλοφορήσετε και την έχετε παρκαρισμένη σε υπόστεγο μέχρι να φτιαχτούν οι δρόμοι. Και οι ευθύνες σας είναι μεγάλες.

Εσχάτως, όπως αναφέρετε στο δελτίο τύπου που εκδώσατε, προέκυψε και η αντίθεση του Δημάρχου, στους δικούς σας σχεδιασμούς, ο οποίος προωθεί άλλη λύση στο πρόβλημα των αεροδιακομιδών.

Και ο Δήμαρχος δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Είναι ο κορυφαίος θεσμικός παράγοντας του νησιού, η παράταξή του έχει την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου και επί πλέον είναι μέλος του Διοικητικού σας Συμβουλίου.

Οφείλετε άμεσα να ζητήσετε έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για να παρουσιάσετε με λεπτομέρειες τη δική σας πρόταση και να απαιτήσετε από το δήμαρχο να αναπτύξει και τη δική του.

Αν αρνηθεί, να κάνετε γνωστή την άρνησή του στο λαό της Πάρου και να ζητήσετε από τις παρατάξεις, που όπως δηλώνετε στο δελτίο σας συμφωνούν μαζί σας, να ζητήσουν εκείνες από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να συγκαλέσει το ανώτατο θεσμικό όργανο της Πάρου. Ο δημοτικό κώδικας το προβλέπει τον υποχρεώνει.

Αν δεν το πράξετε, είστε εκτεθειμένοι.

O blog-plak

Υ.Γ. Ζητώ συγνώμη για το σοβαρό μου ύφος.

Την επόμενη φορά θα ευθυμήσουμε.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο δημόσιος έλεγχος σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων απαιτούν και ανάλογο ύφος στην δημόσια ανάδειξή τους . Πολύ δε περισσότερο όταν τα εύλογα ερωτήματα, που αφορούν την διαχείριση δημόσιου χρήματος, αφήνουν παγερά αδιάφορη την διοίκηση ενός Κοινωφελούς Ιδρύματος όπως το Βελέντζειο .
Σαν πρώτη γεύση , να θυμίσουμε ότι η αγορά του αεροπλάνου κόστισε 592,000 Ευρώ , όσα δηλαδή εκταμίευσε το Ίδρυμα και εμβάστηκαν μέσω Εθνικής Τράπεζας το καλοκαίρι του 2006 για την αγορά του ή περίπου 800,000 δολλ. ΗΠΑ . Δεν γνωρίζουμε εάν το ποσό περιλάμβανε το κόστος μετατροπής σε υγειονομικό (;)και την πτήση παράδοσης στην Πάρο την παραμονή των εκλογών 10/2006. Το Βελέντζειο πριν 2-3 χρόνια στον Προϋπολογισμό του έκανε έγγραφή 140,000 Ευρώ ετήσιο κόστος συντήρησης. Προσθέστε έκτακτες επισκευές , καύσιμα κλπ και η διαίρεση με το πλήθος των πτήσεων θα δώσει το περίπου κόστος ανά αεροδιακομιδή. Μακάρι το Βέλέντζειο να μας διαψεύσει με νέο δελτίο τύπου .