Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Η Πάρος χρειάζεται οργανωμένο κίνημα

Η άπνοια που επικρατεί στο νησί δε θα μας βγει σε καλό.

Οι σύλλογοι του νησιού υπολειτουργούν με ελάχιστες μετρημένες στα δάκτυλα τιμητικές εξαιρέσεις.
Τα ελάχιστα ιδρύματα που υπάρχουν περιορίζονται σε στοιχειώδη διαχείριση, που πιστοποιεί απλά την ύπαρξή τους με εξαίρεση το εκκλησιαστικό γηροκομείο.

Οι κομματικές οργανώσεις αδυνατούν να διαχειριστούν ακόμα και τις ντιρεκτίβες που τους έρχονται από τα κεντρικά γραφεία των κομμάτων τους.

Οι δημοτικές παρατάξεις απλά συμμετέχουν στα δημοτικά όργανα του Δήμου και η μόνη πρόχειρη προετοιμασία που κάνουν σχετίζεται με τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου και των νομικών προσώπων.

Και τέλος η δημοτική αρχή για την ώρα ασχολείται με τα τρέχοντα, χωρίς να μας έχει δώσει το στίγμα για την μελλοντική της πορεία.

Αυτή είναι η εικόνα που καταγράφουμε εμείς, όταν υπάρχουν ζωτικής σημασίας θέματα που αφορούν όλους μας, όπως:

Τα ζητήματα υγείας (Το Κέντρο Υγείας παίρνει πάλι τον κατήφορο).

Τα προβλήματα του εκπαιδευτικού χώρου.

Η οικονομική εξέλιξη του νησιού.

Τα έργα υποδομής, με εξαίρεση το αεροδρόμιο (που και αυτό απαιτεί παρακολούθηση).

Τα οικιστικά της Πάρου που είναι τελματωμένα.

Και τέλος το μεγάλο έλλειμμα παραγωγής πολιτικής με στόχο την ποιότητα της ζωής μας που συνεχώς υποβαθμίζεται σε όλα τα επίπεδα.

Εάν αφήσουμε το νησί στον αυτόματο πιλότο, σε λίγο θα γευτούμε όλοι μας τους καρπούς της αδιαφορίας μας.

Είναι ανάγκη τώρα να οργανώσουμε εδώ στο νησί μας ένα δυναμικό κίνημα χωρίς αποκλεισμούς, που θα καταπιαστεί με όλα τα ζητήματα που μας απασχολούν ως τοπική κοινωνία και που θα βάλει τις βάσεις για οργανωμένη δράση.

Καμιά  κυβέρνηση δεν πρόκειται να μας στηρίξει, εάν δεν ξεκινήσουν σοβαρές, δυναμικές και τεκμηριωμένες παρεμβάσεις από το νησί.

Δυνάμεις υπάρχουν και είναι αξιόλογες.

Όμως είναι απούσες και αρνούνται τη συμμετοχή τους σε τέτοιες κινήσεις, επειδή έχουν απογοητευθεί από τις διαιρέσεις, τις προσωπικές πολιτικές και τις χωρίς νόημα αντιπαραθέσεις.


Είναι αναγκαίο να υπάρξει ένα συμφωνημένο και συντονισμένο σχέδιο δράσης που θα μας βγάλει από το τέλμα που βιώνουμε σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: