Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Απόσπασμα από την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής ( 19-10-2014)
"Προσδοκούμε και εργαζόμαστε ώστε είτε άμεσα είτε σε 4 μήνες η κυβέρνηση να αναγκασθεί να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία. Άρα όλος ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι σε συνεχή εκλογική ετοιμότητα. Σ’ αυτή τη βάση και πέρα από την προετοιμασία του εκλογικού προγράμματος που ήδη αναφέραμε χρειάζεται στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να συνειδητοποιήσουμε ότι οι συνθήκες μέσα στις οποίες θα οδηγηθούμε σε εκλογές θα είναι τελείως διαφορετικές, με μεγάλης έντασης επιθέσεις που θα δεχτούμε από τις δυνάμεις του κατεστημένου κατά την προεκλογική περίοδο όσο και μετά. Με βάση αυτά προχωράμε άμεσα στα παρακάτω:
Α) Συγκροτούμε Επικοινωνιακό Επιτελείο με συμμετοχή από το Γραφείο Τύπου, το Οργανωτικό Γραφείο, το Τμήμα Επικοινωνίας, τη Μόνιμη Επιτροπή Προγράμματος και τον πολιτικό σχεδιασμό.
Β) Ενεργοποιούμε στο μέγιστο βαθμό τις ΟΜ με συγκροτημένο εξωστρεφές πλαίσιο δράσης και φροντίζουμε από τώρα να λύσουν πρακτικά ζητήματα με πρώτο αυτό των εκλογικών αντιπροσώπων.
Γ) Να ετοιμαστούμε για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων μας φροντίζοντας να εκφράζουν την κοινωνική και πολιτική αντίσταση απέναντι στην μνημονιακή και συντηρητική βαρβαρότητα, αλλά και την πλατειά συμμαχία για την εφαρμογή και τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη του προγράμματός μας. 
Ζούμε μια ιστορική περίοδο. Είτε πάμε σε εκλογές σε ένα μήνα, είτε πάμε σε 4, έχουμε μπει ήδη σε μια τελική ευθεία. Σήμερα έχουμε την πολιτική πρωτοβουλία, έχουμε το άμεσο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, ανοίγουμε τις διαδικασίες για ένα τελικό σχέδιο κυβερνητικού προγράμματος, βάζουμε τις βάσεις για την πολιτική και οργανωτική ανάπτυξη του ΣΥΡΙΖΑ. Εξωστρέφεια, κοινωνία, ανάγκες είναι οι λέξεις κλειδιά. Να μην αφήσουμε τον αντίπαλο να πάρει ούτε ένα λεπτό ανάσα. Με αποφασιστικότητα να δώσουμε αυτοπεποίθηση στην κοινωνία. Μαζί θα τα καταφέρουμε, θα ανασυγκροτήσουμε τη χώρα, θα αλλάξουμε την Ευρώπη, θα πορευτούμε στο μέλλον.
Η διαρκής ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να μας εφησυχάζει. Μπροστά μας βρίσκεται μια τεράστια ιστορική ευθύνη. Και πρέπει να ανταποκριθούμε. Δίνοντας τον αγώνα στο πολιτικό πεδίο, αλλά και μέσα στην κοινωνία. Πλησιάζοντας ακόμα περισσότερο τον κόσμο, και δίνοντας ελπίδα και προοπτική με το πρόγραμμα και τη στρατηγική μας.
Μπολιάζοντας τα κινήματα με πείσμα, αποφασιστικότητα και αισιοδοξία.
Ανασυγκροτώντας διαρκώς τις δυνάμεις μας και εξειδικεύοντας τις θέσεις και τη στρατηγική μας.  Στην κατεύθυνση αυτή πρέπει να δούμε και την πορεία μέσα στο κόμμα μας.  Να είμαστε σοβαροί, να δουλεύουμε σοβαρά, με αίσθηση της μεγάλης και ιστορικής ευθύνης. Η δημοκρατική συλλογική λειτουργία των οργάνων και των οργανώσεων, είναι αυτή που μπορεί να εξασφαλίσει και την αποτελεσματικότητα. Έχει αποδειχθεί, άλλωστε, ότι όταν οι αποφάσεις προκύπτουν από ευρεία διαβούλευση και συζήτηση, τα μέλη του κόμματος τις υποδέχονται με έμπνευση. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για προσωπικές πρωτοβουλίες, που στην πράξη υποκαθιστούν τη συλλογική λειτουργία, για προσωπικές εκφωνήσεις στο όνομα της συλλογικότητας, για μικροπαραγοντισμούς, που πλήττουν τη φερεγγυότητα του εγχειρήματός μας.           
Να ανοίξουμε ακόμα περισσότερο το κόμμα στην κοινωνία. Να συγκροτήσουμε συμμαχίες. με κοινωνικές αναφορές. Στην βάση της αξιοπιστίας και της ανοιχτής πολιτικής συνεννόησης. Χωρίς να ξεπλένουμε κανέναν,  χωρίς να στρουθοκαμηλίζουμε. Αυτό σημαίνει ηγεμονία.  Σημαίνει τη δυνατότητα να συγκροτήσουμε πλειοψηφικό ρεύμα με άξονα πάντα το πρόγραμμά μας".

20/10/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: