Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΤΡΟΧΑΙΟ

Δεν θα ασχοληθούμε με την περιγραφή του τροχαίου του περασμένου Σαββάτου. Ούτε με τον τραυματισμό των δύο νέων ανθρώπων που ευτυχώς δεν προκάλεσε πρόβλημα σε ζωτικά τους όργανα.

Θα σταθούμε στην περιπέτεια της μεταφοράς τους από την Πάρο μέσω Μυκόνου σε νοσοκομείο των Αθηνών.

Η αποστολή ελικοπτέρου από το ΕΚΑΒ δεν κατέστη δυνατή, παρά τις προσπάθειες και τοπικών παραγόντων της Ν.Δ.

Το BLUE STAR που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο λιμάνι της Πάρου δεν τους μετέφερε, επειδή το ένα περιστατικό κατά την κρίση των γιατρών έπρεπε πρώτα να σταθεροποιηθεί.

Τελικά διακομίσθηκαν με πλωτό στη Μύκονο κάτω από τις γνωστές άθλιες συνθήκες, λόγω καιρού και από τη Μύκονο στην Αθήνα με αεροπλάνο της πολεμικής αεροπορίας.

Από τις 5 το απόγευμα που συνέβη το ατύχημα η εισαγωγή στο νοσοκομείο έγινε στις 2 τα μεσάνυχτα!

Επειδή στον καθένα μας μπορεί να συμβεί το απρόοπτο και να κινδυνεύσει η ζωή μας, κάνουμε έκκληση στην πρόεδρο του Βελεντζείου να δώσει εντολή το αεροπλάνο να επιστρέψει στην Πάρο και να ενεργοποιηθεί αμέσως.

Κάνουμε επίσης έκκληση στο Γιάννη Βρούτση να παρέμβει στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ώστε το αεροπλάνο να πάρει κατά προτεραιότητα το πιστοποιητικό που απαιτείται, σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε το Βελέντζειο ενώπιον των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Αν σε διάστημα ενός μηνός δεν λυθεί το πρόβλημα, το πιο έντιμο για την πρόεδρο του Βελεντζείου είναι να υποβάλει την παραίτησή της και να προταθεί στη Διεύθυνση Κληροδοτημάτων νέος πρόεδρος με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Καλούμε τους συλλόγους της Πάρου και τους τοπικούς συλλόγους των Αθηνών να κάνουν δική τους υπόθεση την ενεργοποίηση του αεροπλάνου, γιατί είναι και δική τους υπόθεση.


Είναι ντροπή για όλους μας να έχουν δαπανηθεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για ένα αεροπλάνο που δεν πετάει, από αδυναμία της διοίκησης του Βελεντζείου, από την ολιγωρία της προηγούμενης δημοτικής αρχής και από την αδράνεια της κρατικής μηχανής.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είστε σίγουρος ότι το Βελέντζειο ή και κάποιοι άλλοι, ενδιαφέρονται να πετάξει το αεροπλάνο στη δεδομένη χρονική στιγμή;