Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ της 1ης ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ




Η 1η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ συγκλήθηκε στις 18 και 19 Οκτώβρη στην Νάξο, με τη συμμετοχή αντιπροσώπων από 11 νησιά και των συντρόφων Νίκου Συρμαλένιου, βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ και Νίκου Μανιού, μέλους της Κεντρικής Επιτροπής και οργανωτικού υπεύθυνου Κυκλάδων.

Με πνεύμα δημιουργικό και οδηγό την κριτική σκέψη και την  αποφασιστικότητα,  εμείς, τα μέλη της Συνδιάσκεψης δεσμευόμαστε:

  • Να δώσουμε σάρκα και οστά στο κοινό μας όραμα για την αλλαγή της κοινωνίας, για δημοκρατία, ανένδοτο αγώνα κατά της διαπλοκής, ισότητα, δικαιοσύνη, εργασία, υγεία και παιδεία για όλους!

  • Να ανταποκριθούμε, άμεσα και με σχέδιο, στην ανάγκη να στηριχθούν όλοι όσοι καθημερινά υποφέρουν από τα δεινά που έχουν επιφέρει οι αδιέξοδες μνημονιακές πολιτικές. Πολιτικές, οι οποίες πέντε χρόνια τώρα, διαμορφώνουν τις αναγκαίες και ικανές συνθήκες για την τελική κατάληξη της πατρίδας σε προτεκτοράτο των δανειστών, όπου ο πλούτος παράγεται για λίγους, η υγεία και η παιδεία αποτελεί προνόμιο όλο και λιγότερων, όπου πολλοί παράγουν και λίγοι απολαμβάνουν.

  • Να συνεχίσουμε, με βάση τις καταστατικές αρχές μας, τους κοινωνικούς αγώνες, υποστηρίζοντας τα τοπικά κινήματα. Να βοηθήσουμε στην οργάνωση δομών αλληλεγγύης στις κοινωνίες των νησιών μας και να προτείνουμε λύσεις, εξειδικεύοντας τις θέσεις και τις προτάσεις του προγράμματός μας στη νησιωτική πραγματικότητα. Να στηρίξουμε τις δημοτικές παρατάξεις και να αναπτύξουμε το αυτοδιοικητικό κίνημα. Επιβεβαιώνουμε τη βούληση όλων μας για το περαιτέρω άνοιγμα των Οργανώσεων μας στην κοινωνία και τη συστράτευση ακόμη περισσότερων μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη περισσότερων δημοκρατικών πολιτών,  ιδιαίτερα νέων ανθρώπων, για να ανοίξουμε το δρόμο στην κυβέρνηση της Αριστεράς.
  • Nα οργανώσουμε την οικονομική υποστήριξη των δράσεων και της δουλειάς μας.

Στη Συνδιάσκεψη, επισημάνθηκε με έμφαση η ανάγκη δημιουργίας Οργανώσεων Μελών με τέτοια ποιοτικά χαρακτηριστικά, που να ανταποκρίνονται στις πολιτικές απαιτήσεις που θέτει η προοπτική εκλογής αριστερής κυβέρνησης, για πρώτη φορά στην μεταπολεμική Ελλάδα. Οφείλουμε να είμαστε σε ετοιμότητα με σχέδιο και θέσεις, επεξεργασμένα με βάση την νησιωτικότητα.

Επισημάνθηκε, ακόμη, η ανάγκη συντονισμένης πολιτικής δουλειάς κατά τομέα δράσης και η συγκρότηση θεματικών επιτροπών σε συνεργασία με τις αντίστοιχες της Κεντρικής Επιτροπής, για την επεξεργασία εξειδικευμένων θέσεων για την ανάπτυξη των Κυκλάδων.

Υποστηρίχθηκε η αναγκαιότητα ανάπτυξης και εμπέδωσης πνεύματος αλληλεγγύης και συντροφικότητας στις Οργανώσεις Μελών, κριτικής και αυτοκριτικής, η αναγκαιότητα, εν τέλει, ανάδειξης της  συμμετοχής, της αγωνιστικότητας, της συντροφικότητας, της αλληλεγγύης, της εμπιστοσύνης και της ανιδιοτελούς προσφοράς ως το βασικό αξιακό πλαίσιο της πολιτικής μας δράσης αλλά και της ίδιας μας της ζωής.

Για την επίτευξη των παραπάνω, κρίθηκε απαραίτητη η συγκρότηση 11μελούς Νομαρχιακής Επιτροπής, ποιοτικά και ποσοτικά επαρκούς για την τρέχουσα συγκυρία, που θα συνδυάζει την πολιτική δουλειά και την καθοδήγηση, με τον συντονισμό και την ανάπτυξης των οργανώσεων ενιαία σε όλα τα νησιά.

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΠΙΣΩ!


ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: