Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Απάντηση σε δημοσίευμά μας από τον Πρόεδρο του Κέντρου Υγείας

     Με αφορμή δημοσίευμα της 8ης Σεπτεμβρίου 2014 στο blog «Η ωραία Πάρος» (http://oreaparos.blogspot.gr), με το οποίο κατά τρόπο ανέντιμο και προσβλητικό ο κ. Γ. Β. προσπαθεί να επισύρει ευθύνες σε Αγροτικό Ιατρό του Κ.Υ. Πάρου, εμείς  ως Διοικούσα Επιτροπή του Κ.Υ., έχουμε την ηθική υποχρέωση αλλά και το καθήκον αφ’ ενός να παρουσιάσουμε τα γεγονότα στην πραγματική τους διάσταση, χωρίς ακρότητες και υπερβολές, και αφ’ ετέρου να διασφαλίσουμε την τιμή και αξιοπρέπεια της συγκεκριμένης ιατρού, η οποία θίγεται βάναυσα και προσβλητικά από το εν λόγω δημοσίευμα.

      Είναι πράγματι απορίας άξιον πως ο ηλικιωμένος κ. Γ. Β. την 5/9/2014 και ώρα 12:30 περίπου ευρισκόμενος στο Περιφερειακό Ιατρείο Νάουσας, με την ανακοίνωση της Αγροτικής Ιατρού ότι δεν θα δεχθεί άλλους ασθενείς για συνταγογράφηση, επέμενε και παρέμενε στον προθάλαμο του Αγροτικού Ιατρείου Νάουσας, εμμένοντας στην απόφασή του να εξυπηρετηθεί πάραυτα. Ο λόγος βέβαια της άμεσης αναχώρησης από το Αγροτικό Ιατρείο της συγκεκριμένης ιατρού, οφείλετο στο γεγονός ότι έλαβε εντολή από τον Επιστημονικό Δ/ντή του Κ.Υ. Πάρου να μεταβεί άμεσα σ’ αυτό, καθ’ ότι εκκρεμούσε διακομιδή ασθενούς, η υγεία του οποίου διέτρεχε άμεσο κίνδυνο για τη ζωή του και προφανώς ο, συμπαθέστατος κατά τ΄άλλα, κ. Γ.Β. δεν το αντελήφθη.

      Στις περιπτώσεις αυτές προτάσσεται  η διασφάλιση του υπέρτατου και μείζονος  αγαθού, το οποίο είναι η ζωή του ανθρώπου, έναντι του ελάσσονος που είναι η συνταγογράφηση. Ως  εκ τούτου, ο κος Γ.Β. θα έπρεπε να αποχωρήσει από το Αγροτικό Ιατρείο, όπως έπραξαν και οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι, και να μην δημιουργήσει με την ενέργειά του την διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής της υπηρεσίας της συγκεκριμένης ιατρού.

      Παράλληλα κατηγορεί ψευδώς την Αγροτική Ιατρό ότι τον κλείδωσε στο Αγροτικό Ιατρείο και έφυγε, ενώ στην πραγματικότητα η συγκεκριμένη ιατρός αναζήτησε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Διαμερίσματος Νάουσας κο Γ.Μ., του παρέδωσε τα κλειδιά του Περιφερειακού  Ιατρείου, αφού τον ενημέρωσε για τα τεκταινόμενα, και αναχώρησε για το Κ. Υ. Πάρου. Ο Πρόεδρος του Δημ. Συμ. Νάουσας  μετέβη στο Περιφερειακό Ιατρείο και αφού  διαπίστωσε ότι η πόρτα ήταν ανοιχτή (ο καταγγέλλων προφανώς είχε αποχωρήσει) κλείδωσε ο ίδιος το Ιατρείο.
      Απ’ όσα συλλήβδην αναφέρθησαν προκύπτει σαφώς ότι εγκλεισμός, δηλαδή παράνομη κατακράτηση του κου Γ.Β., δεν υφίσταται, καθ’ ότι με την νομική έννοια του όρου για την στοιχειοθέτηση της αντικειμενικής υπόστασης του αδικήματος της παράνομης κατακράτησης απαιτούνται δύο στοιχεία :

α) πρόθεση και

β) στέρηση της ελευθερίας κινήσεως κάποιου (άρθρο 325 Π.Κ.),
τα οποία στην παρούσα περίπτωση, δεν υφίστανται. Αντιθέτως μάλιστα ο καταγγέλλων με την ενέργειά του αυτή προέβη σε μια σειρά παραβατικών ενεργειών, οι οποίες καλό θα ήταν να αναφερθούν:
·         Διέπραξε το αδίκημα της διατάραξης οικιακής ειρήνης, καθ’ ότι σύμφωνα με το άρθρο 334 παρ. 3 του Π.Κ., όποιος εισέρχεται παρανόμως σε κατάστημα ή χώρο δημοτικής ή κοινοτικής υπηρεσίας ή νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου ή επιχείρηση κοινής ωφέλειας ή παραμένει στους  χώρους αυτούς παρά τη θέληση που δηλώνει ο νόμιμος εκπρόσωπος ή ο υπάλληλος και προκαλεί έτσι διακοπή ή διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής της υπηρεσίας, τιμωρείται κ.λ.π.

·         Διέπραξε το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης (άρθρο 363 του Π.Κ.) ισχυριζόμενος ότι η εν λόγω ιατρός στερείται παιδείας, ήθους και λογικής, βλάπτοντας και με αυτό τον τρόπο την τιμή και την υπόληψή της γνωρίζοντας ότι ο ισχυρισμός του είναι ψευδής.

      Ως Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής μπορώ με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο να διαβεβαιώσω ότι η εν λόγω αγροτική ιατρός και παιδεία έχει, με την ευρύτερη έννοια του όρου, και ήθος έχει και λογική έχοντας αντιμετωπίσει κατά την εδώ παραμονή της πληθώρα περιστατικών συμβάλλοντας τα μέγιστα στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών ακόμη και πέραν του ωραρίου εργασίας, δείχνοντας απαράμιλλο ζήλο στην εργασία της,  φιλότιμο και ευσυνειδησία (αφού δεν έφερε καμιά αντίρρηση όταν αναγκάστηκε να αποσπαστεί, κατά τη διάρκεια της εδώ παραμονής της, δύο φορές στην Ανάφη).

      Είναι ντροπή λοιπόν να κατηγορούμε και μάλιστα ψευδώς οποιονδήποτε για πράξεις ή παραλήψεις που δεν έκανε. Στη χειρότερη των περιπτώσεων είναι επιβεβλημένη μια δημόσια συγγνώμη στην συγκεκριμένη ιατρό, τόσο από τον συντάκτη του δημοσιεύματος όσο και από εκείνους που το φιλοξένησαν στον ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο.
Με εκτίμηση
   Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.


  Ιωάννης Καρασαντές  

Δεν υπάρχουν σχόλια: