Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Χρυσοχοϊδης: Εντός του 2015 το νέο αεροδρόμιο στην Πάρο - Επέκταση στο αεροδρόμιο Σύρου


Η δυνατότητα λειτουργίας του νέου αεροδρομίου Πάρου εντός της τουριστικής περιόδου 2015 και η επέκταση του υφιστάμενου διαδρόμου του αεροδρομίου Σύρου κατά 140 μ. εξετάστηκε σε συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα με τη συμμετοχή του υπουργού Υποδομών Μ. Χρυσοχοϊδη.

Ο υπουργός επιθεώρησε την πρόοδο των εργασιών στο νέο αεροδρόμιο Πάρου και την αναβάθμιση του διαδρόμου προσαπογείωσης στο αεροδρόμιο Σύρου.

Το υπό κατασκευή νέο αεροδρόμιο Πάρου, με διάδρομο μήκους 1.400 μ. στη θέση Μάγγανο ξεκίνησε το 2012 και στο αντικείμενό του περιλαμβάνονται οι κύριες εργασίες για την κατασκευή του νέου πεδίου ελιγμών που αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Ιανουάριο του 2015 (διάδρομος, δύο λοξοί συνδετήριοι τροχόδρομοι, δάπεδο στάθμευσης αεροσκαφών, εσωτερική περιμετρική υπηρεσιακή οδός, έργα αποστράγγισης – αποχέτευσης, περίφραξη ασφαλείας, φωτοσήμανση). Δεδομένης της αυξημένης τουριστικής κίνησης το 2014, διερευνάται η δυνατότητα άμεσης λειτουργίας του νέου αεροδρομίου την τουριστική περίοδο 2015 σε προσωρινές εγκαταστάσεις.

Αναφερόμενος στην αναγκαιότητα της άμεσης λειτουργίας του νέου αεροδρομίου, ο υπουργός Υποδομών σε δηλώσεις του τόνισε: «Επισκέφθηκα την Πάρο, προκειμένου να ολοκληρώσουμε την προσπάθειά μας για τη δημιουργία ενός σύγχρονου αεροδρομίου, η κατασκευή του οποίου τελειώνει τους επόμενους μήνες. Ταυτόχρονα, αποστολή μας είναι να υπάρξει πλήρης λειτουργία του αεροδρομίου τον Απρίλιο του 2015, έτσι ώστε τη νέα τουριστική σεζόν, η Πάρος να διαθέτει ένα σύγχρονο αεροδρόμιο, στο οποίο θα μπορούν να προσγειώνονται και να απογειώνονται όλων των κατηγοριών τα αεροσκάφη, με βάση τους διεθνείς κανονισμούς».

Το έργο της αναβάθμισης του διαδρόμου προσπαπογείωσης στο αεροδρόμιο Σύρου, προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ έχει προταθεί για ένταξη στην Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, με σκοπό τη βελτίωση των δυνατοτήτων του. Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο κ. Χρυσοχοΐδης: «Άμεσα θα επεκτείνουμε τον υφιστάμενο διάδρομο κατά 140 μ., όσο δηλαδή μπορούμε με βάση τις αδειοδοτήσεις που διαθέτουμε, τις δυνατότητες και τις τεχνικές που υπάρχουν, έτσι ώστε ο διάδρομος να αποκτήσει περεταίρω δυνατότητες το επόμενο χρονικό διάστημα. Το έργο θα δημοπρατηθεί άμεσα, πολύ σύντομα θα έχουμε κατασκευαστή, υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το νέο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης με επιμέλεια δική μας και της υπηρεσίας».

Από τη Σύρο ο Υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ ανακοίνωσε την έναρξη της δεύτερης φάσης του έργου, επισημαίνοντας: «Θα είμαι εδώ και πάλι τις επόμενες μέρες μαζί με την υπηρεσία και μελετητές, έτσι ώστε να αναθέσουμε άμεσα, τη μελέτη περεταίρω επέκτασης του αεροδρομίου, ούτως ώστε ο διάδρομος του αεροδρομίου να φθάσει τα 1.200 μ. και να φιλοξενεί κάθε είδους αεροπλάνο και πλέον και πτήσεις τσάρτερ.

 Ο Αερολιμένας Σύρου θα έχει πλήρεις προδιαγραφές και προϋποθέσεις για την προσαπογείωση των μεγαλύτερων ελικοφόρων, της τάξεως των 75-78 θέσεων. Συνεπώς φεύγω σήμερα από τη Σύρο, έχοντας κλείσει την πρώτη φάση και ταυτόχρονα ανοίγοντας τη δεύτερη φάση. Φεύγω με την πεποίθηση, ότι ξεκινάμε μια καινούρια εποχή για τη Σύρο».


Μαρία Μόσχου
imerisia.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ελπίζω να μην αλλάξει τίποτα από όσα υποσχέθηκε ο υπουργός της τωρινής κυβέρνησης και να φτάσουμε τον Μάρτιο του 2015 να δούμε το αεροδρόμιο να λειτουργεί, έστω και με τα προκάτ.
Υπομονή, ας τους ανεχτούμε μέχρι τότε και μετά ας πάνε στην ευχή ή όπου αλλού θέλει ο καθένας να τους στείλει.
Και μη μασήσουμε την καραμέλα της λειτουργίας του αεροδρομίου (αν λειτουργήσει μέχρι τότε), γιατί θα παίξει και αυτό προεκλογικά.
Εμείς σταθερά, στον αγύριστο και ακόμα παραπέρα.