Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΑΠ


Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Η απερχόμενη Δημοτική αρχή και διοίκηση της ΔΕΥΑΠ επιτέλους οφείλει να αποκαταστήσει τη νομιμότητα και την εργασιακή ειρήνη στην σπουδαιότερη, από πλευράς αντικειμένου, δημοτική επιχείρηση της Πάρου. Η παραίτηση και η απειλή του προέδρου του ΔΣ ΔΕΥΑΠ δεν είναι η λύση.
Επί ημερών της , από το 2009 έως και σήμερα, συνεχίζουν να καταπατούν βασικά εργασιακά δικαιώματα που προβλέπονται από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας .

Ο πρώην πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑΠ  ,δημοτικός σύμβουλος της παράταξης  «Ενότητα για το μέλλον» και νυν φίλος της παράταξης «Πάρος τώρα στη πράξη» με αυθαίρετες ενέργειές του περιέκοψε μισθούς και καταπάτησε τους όρους της ΣΣΕ, δημιουργώντας εντάσεις στον εργασιακό χώρο και οφειλές μεγάλων ποσών προς τους εργαζόμενους.

Τα γεγονότα αυτά απασχόλησαν το Δημοτικό Συμβούλιο και  την κοινωνία της  Πάρου όταν έγιναν γνωστά με τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων στην επιχείρηση, και τη συζήτηση που η ΚΕΠΠ προκάλεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Μέχρι και τώρα το ΔΣ ΔΕΥΑΠ και ο δεύτερος παραιτηθείς πρόεδρος του ΔΣ δεν είχαν τη βούληση να φέρουν σε πέρας τη λύση του εργασιακού προβλήματος που δημιούργησαν  (για να γίνει ομελέτα πρέπει να σπάσουν αυγά ). Οι οφειλές παραμένουν και οι εργαζόμενοι δικαίως ξεκινούν  αγώνα διεκδίκησης τους μετά  από πολύμηνες διαπραγματεύσεις και συνεχή εμπαιγμό από τη διοίκηση.

Σαν  ΚΕΠΠ ήμασταν και είμαστε (ΚΕΠ-ΟΣΑ) στο πλευρό των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΠ στηρίζουμε τους αγώνες που δίνουν τόσο καθημερινά για τη σωστή λειτουργία της  ύδρευσης και αποχέτευσης στο νησί όσο και τους αγώνες διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους .


Επιτέλους  καλούμε τον Δήμαρχο Πάρου και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΠ να καταβάλλει τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους και να λύσει άμεσα το πρόβλημα που επί θητείας τους ταλανίζει την ΔΕΥΑ ΠΑΡΟΥ σεβόμενοι τους νόμους ,τους εργαζόμενους , τους πολίτες και επισκέπτες της Πάρου και τον εαυτό τους .-

Δεν υπάρχουν σχόλια: