Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ


Ένα έγκλημα στο κοσμοπολίτικο νησί της Πάρου καλείται να εξιχνιάσει ο αστυνόμος Κλέανθος Παπαγιαννίδης.

Προσκεκλημένος του επιστήθιου φίλου του και γνωστού επιχειρηματία Γιώργου Κωστένογλου, ο αστυνόμος Κλέανθος Παπαγιανίδης, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Εγκλημάτων κατά Ζωής, στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, καταφτάνει στην Πάρο για να περάσει τις καλοκαιρινές του διακοπές. 

Εκεί γνωρίζεται με τους υπόλοιπους καλεσμένους: έναν εφοπλιστή με την οικογένειά του, έναν μεγαλοτραπεζίτη, μια κοσμική καλλονή και μια φίλη της οικοδέσποινας από το Λονδίνο. Η εκλεκτή παρέα ξεκινάει τις διακοπές της με μπάνια στη θάλασσα, βόλτες στο νησί, ξενύχτια… Οι ανέμελες ημέρες δεν θα κρατήσουν για πολύ. 

Τα απειλητικά μηνύματα που εμφανίζονται γραμμένα στους τοίχους των δωματίων, θα διαταράξουν την θερινή ραστώνη. Το μυστήριο θα λάβει δραματική τροπή όταν ένας καλεσμένος θα βρεθεί στραγγαλισμένος στο δωμάτιό του. Οι διακοπές τελειώνουν για τον Παπαγιανίδη που καλείται να εξιχνιάσει τον φόνο.

Οι υποψίες πέφτουν σε όλους τους καλεσμένους, αλλά η έλλειψη στοιχείων δυσκολεύει τις έρευνες. Οι υποθέσεις που αναπτύσσει ο Κλέανθος Παπαγιαννίδης δεν καταλήγουν πουθενά. Μια ιστορία από το παρελθόν που βγαίνει στην επιφάνεια, θα περιπλέξει ακόμα περισσότερο τις έρευνες.



Ο Γιώργος Μπακούρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Μεγάλωσε και σπούδασε στη Γενεύη. Είναι δικηγόρος και από το 1998 ζει μόνιμα στην Αθήνα. Το Έγκλημα στην Πάρο είναι το πρώτο του μυθιστόρημα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: