Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ Η ΠΑΡΟΙΚΙΑ, ΠΡΙΝ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ


Σήμερα το πρωί , έμπλεξε η άγκυρα του BLUE STAR PAROS  με την άγκυρα βενζινάδικου που ήταν αραγμένο στην προβλήτα Βίντζι.

Το BLUE STAR PAROS  ήταν γεμάτο με επιβάτες και οχήματα με προορισμό τον Πειραιά και το τάνκερ γεμάτο καύσιμα.

Με τις μανούβρες που έκανε το BLUE STAR PAROS  κατόρθωσε στο τέλος να ξεμπλέξει την άγκυρά του και με καθυστέρηση 20 λεπτών περίπου να αναχωρήσει από το λιμάνι μας.

Το βενζινάδικο που ήταν αραγμένο στην προβλήτα Βίντζι με σβησμένες τις μηχανές του δεν μπόρεσε να κάνει τίποτε απολύτως. Το BLUE STAR PAROS προσπαθούσε να ξεμπλέξει την άγκυρά του με διάφορους ελιγμούς, αλλά ανέβαζε και την άγκυρα του βενζινάδικου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι κάβοι του βενζινάδικου να δέχονται μεγάλη πίεση και να τρίζουν, έτοιμοι να σπάσουν. Ευτυχώς άντεξαν.

Εάν οι κάβοι σπούσαν το βενζινάδικο πιθανότατα θα έπεφτε πάνω στο BLUE STAR PAROS και στη συνέχεια ο καιρός θα το παρέσυρε και θα το κάθιζε στα αβαθή, μπροστά στις λάντζες που πηγαίνουν τον κόσμο για μπάνιο στις απέναντι παραλίες.

Σ΄αυτήν την περίπτωση όλα ήταν πιθανά με πιθανότερο το ρήγμα και τη διαρροή καυσίμων στο κεντρικότερο σημείο της Παροικιάς και η Πάρος θα ήταν και πάλι πρώτη είδηση στα κανάλια και τον ημερήσιο τύπο.

Ευτυχώς δεν συνέβη τίποτε από όλα αυτά και τη γλυτώσαμε.

Η Παροικιά πρέπει να αντιδράσει

Αρκετά η Παροικιά ανέχτηκε την απαράδεκτη αυτή κατάσταση, να μεταφέρονται καθημερινά καύσιμα  και να γίνεται η εκφόρτωση πλάι σε επιβατηγά της γραμμής ή σε τουριστικά σκάφη. Δεν είναι το απαράδεκτο και αντιτουριστικό θέαμα που προκαλεί, αλλά το άκρως επικίνδυνο του πράγματος.

Σήμερα αποφεύχθηκε ένα ναυτικό ατύχημα, επειδή άντεξαν οι κάβοι του βενζινάδικου που έτριζε ολόκληρο.

Αύριο μπορεί να υπάρξει ρύπανση και κάποια άλλη φορά (ό μή γένοιτο) έκρηξη.

Αντιλαμβάνεται κανείς τότε τι πρόκειται να συμβεί;


Το πράγμα δεν πάει άλλο. Τώρα που η τουριστική σεζόν διανύει τον τελευταίο της μήνα, πρέπει να ξεκινήσει η προετοιμασία σοβαρών και οργανωμένων κινητοποιήσεων από το Δήμο, τους φορείς και κυρίως από τους κατοίκους της Παροικιάς, που επιτέλους πρέπει να αντιδράσουν και βάλουν τέλος στην απαράδεκτη αυτή κατάσταση.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό έχει συμβεί πριν πολλά χρόνια στην Κάλυμνο με πλοίο της ΔΑΝΕ. Παρέσυρε πλαγιοδετημένο πλωτό γερανό στον προλιμένα , κόψανε τις καδένες με οξυγόνο έγιναν ζημιές και δικαστήρια .