Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Ηλίας Γουρδούκης: "Να ξυπνήσουν οι Έλληνες, να συνεργαστούμε όλοι μαζί"


Να ξυπνήσει ο ελληνικός λαός. Να συνεργαστούμε όλοι μας, για να μπορέσουμε να κρατήσουμε αυτή τη χώρα υπαρκτή τουλάχιστον…»

Τα λόγια αυτά δεν τα λέμε εμείς ή κάποιος κακόπιστος. Τα λέει η Αλίκη Γιωτοπούλου Μαραγκοπούλου, η οποία κάθε άλλο παρά ως «δάκτυλος» του ΣΥΡΙΖΑ, του «ΜΥΡΙΖΑ», του «ΤΣΙΡΙΖΑ» (ή ό,τι άλλο σκαρφιστεί κανείς για να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα παρακάμπτοντας την ουσία), μπορεί να χαρακτηρισθεί. Και τα λέει αυτά για το περίφημο ΤΑΪΠΕΔ, για τις επιπτώσεις, δηλαδή, των μαζικών εκποιήσεων της δημόσιας περιουσίας.

Είναι γνωστό ότι, όταν μια φωτιά έχει ανάψει και καίει ό,τι βρει μπροστά της κάπου μακριά, βλέπουμε το γεγονός σαν παρατηρητές – θεατές. Βλέπουμε τη φωτιά στην τηλεόραση, συγκινούμαστε ίσως, αλλά μόλις η τηλεόραση αλλάξει θέμα αλλάζουμε και εμείς διάθεση και ασχολούμαστε με άλλα συνήθως πιο ευκολοχώνευτα. Όμως η φωτιά του ΤΑΪΠΕΔ έφθασε και στη δική μας πόρτα. Ήδη από τον Απρίλιο του 2013 (ναι, δεν είναι λάθος, τον Απρίλιο του 2013) με το ΦΕΚ 1020/τ. Β΄/25-4-2013 σελίδα 17388 «πέρασαν» στο ΤΑΪΠΕΔ για εκποίηση δύο εκτάσεις της Αγκαιριάς και συγκεκριμένα η «Πίσω Αλυκή» και ο «Άγιος Νικόλαος», 66.215 και 13.200 τετραγωνικών μέτρων αντίστοιχα και μία έκταση 20 στρεμμάτων στην «Παναγιά» Αντιπάρου.

Ο Δήμος Πάρου ασχολήθηκε με το θέμα το 2013, απέστειλε σχετικά έγγραφα, συγκρότησε και μια επιτροπή να ασχοληθεί με το θέμα, αλλά, όταν διαπίστωσε ότι είχε παρέλθει η προθεσμία για την υποβολή ένστασης, η επιτροπή μάλλον «αδρανοποιήθηκε»(;). Στο μεταξύ έγιναν δημοτικές, περιφερειακές εκλογές και ευρωεκλογές, αλλά πλην εξαιρέσεων το θέμα δεν απασχόλησε σοβαρά τις παρατάξεις. δεν αποτέλεσε στοιχείο της προεκλογικής αντιπαράθεσης, ούτε έγινε σχετική συζήτηση – ενημέρωση των παριανών και αντιπαριωτών (σιγά, τώρα, μη ασχοληθούμε με τέτοια μικροθέματα, όπως είναι το ξεπούλημα της παραλίας στην Πίσω Αλυκή ή στον Άγιο Νικόλαο και αφήσουμε το μέγα ζήτημα του αν π.χ. Μ. Κωβαίος είχε διαφωνήσει ή όχι με τον Χ. Βλαχογιάννη για την ασκούμενη πολιτική, όσο ο πρώτος ήταν αντιδήμαρχος του δεύτερου, ή αν ο Χατζημάρκος της Ν.Δ. είχε «πιο πιασάρικο» προεκλογικό υλικό από τον  Μαχαιρίδη του ΠΑΣΟΚ!!).


Έτσι φθάσαμε αισίως στο σήμερα που, όπως ο καθένας καταλαβαίνει, κάθε άλλο παρά αισιόδοξο, ελπιδοφόρο κλπ φαίνεται να είναι. Ο κόσμος, όμως, που πληροφορείται από εδώ και από εκεί για το θέμα αρχίζει να αναρωτιέται και να ανησυχεί. Στην Αγκαιριά άρχισε να συζητιέται το θέμα πιο έντονα, ώσπου κάποιοι συμπολίτες παίρνουν την πρωτοβουλία να ζητήσουν από τον πρόεδρο του Τοπικού συμβουλίου να προ(σ)καλέσει μια συνάντηση – συζήτηση. Πράγματι η πρώτη συζήτηση έγινε τη Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014. Στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, δημοτικοί σύμβουλοι από την Αγκαιριά, εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου, των Ενοικιαζόμενων δωματίων και άλλοι Αγκαιριανοί έκαναν μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης. Όρισαν, μάλιστα, μια επιτροπή να εξετάσει πιο αναλυτικά το ζήτημα και να συγκαλέσει Συνέλευση των κατοίκων, για να ενημερωθούν οι πολίτες και να προβούν σε όποιες ενέργειες κρίνουν απαραίτητες και χρήσιμες.  Την Παρασκευή 18 Ιουλίου η ορισθείσα επιτροπή συνεδρίασε δρομολογώντας κάποια πράγματα (αναλυτικά σε επόμενο κείμενό μας).  

Να θυμίσουμε ότι το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι πολλών περιοχών ανά την Ελλάδα. Δημοσιοποιούν το θέμα, συγκεντρώνουν υπογραφές, αντιδρούν, αντιστέκονται (στην Νάξο, πριν λίγες ημέρες, έδιωξαν τον τοπογράφο που πήγε να μετρήσει την προς εκποίηση έκταση και την Κυριακή, 20 Ιουλίου 2014, πραγματοποίησαν ανοικτή συγκέντρωση) στο έγκλημα που πάει να συντελεστεί - γιατί έγκλημα συνιστά το γενικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας που υλοποιείται μέσω του ΤΑΪΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου). Για όποιον αμφιβάλει, εμείς δεν θα αναφέρουμε, προς το παρόν, τίποτα άλλο. Θα παραθέσουμε μόνο εκτενή αποσπάσματα από συνέντευξη της Αλίκης Μαραγκοπούλου , όπως τα απομαγνητοφωνήσαμε. Λέει , λοιπόν, η κ Μαραγκοπούλου:

«Το ΤΑΪΠΕΔ είναι ό,τι πιο επικίνδυνο λειτουργεί σήμερα εις βάρος της Ελλάδος. Είναι ένα όργανο, το οποίον μόνο στην Ελλάδα, μοναδικά στον κόσμο, υπάρχει. Καμία άλλη ώρα, έστω και φτωχή όπως μείς αυτή τη στιγμή ευρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, λόγω της εθνικής κρίσης και της  παγκόσμιας κρίσης. Κι’ όμως είναι η μόνη χώρα που αποδέχθηκε να ιδρύσει έναν τέτοιο θεσμό, ο οποίος είναι μια Ανώνυμη Εταιρεία (Α.Ε.), στην οποία το κράτος μεταβιβάζει όλα τα περιουσιακά στοιχεία και της έχει δώσει το δικαίωμα να τα πουλά κατά την κρίση της. Σ’ αυτά τα περιουσιακά στοιχεία περιλαμβάνονται ακόμη και τα απαραίτητα για την εθνική ανεξαρτησία μιας χώρας, όπως είναι λιμάνια, αερολιμάνια, εθνικές οδοί, στρατιωτικές εγκαταστάσεις και άλλα πολλά.

Επίσης, είναι ο μοναδικός θεσμός εις όλον τον κόσμο, ο οποίος έχει το δικαίωμα να μη δίνει ούτε ένα ευρώ στον ιδιοκτήτη πωλητή, δηλαδή στο κράτος, από τα λεφτά που εισπράττει. Τα παίρνουν όλα οι ξένοι «δανεισταί» μας , άρπαγες δηλαδή, και το κράτος πουλά χωρίς να παίρνει φράγκο. Και όχι μόνο αυτό, αλλά πληρώνοντας και αδρότατα και τα μέλη του ΤΑΪΠΕΔ αλλά και τους συμβούλους, οι οποίοι το συμβουλεύουν και οι  οποίοι είναι διαφορετικοί από περίπτωση σε περίπτωση, τεράστια ποσά, τα οπαία  δεν είμαστε εις θέση να γνωρίζουμε ακριβώς.  Δεν τα γνωρίζουμε επακριβώς . Πρωτοφανές και αυτό. Και ακόμη, πρωτοφανές παγκοσμίως: ζητούνε από μάς με αυτό το γενικό ξεπούλημα, το οποίο ενεργείται από το ΤΑΪΠΕΔ, να εξοφλήσουμε ολόκληρο το δημόσιο χρέος μας στο εξωτερικό, πράγμα το οποίο  δεν ζητείται από καμία χώρα του κόσμου και εκείνες οι οποίες έχουνε μεγαλύτερο χρέος από εμάς. Είναι πρωτοφανές.

Έτσι που πάνε τα πράγματα, το ΤΑΪΠΕΔ έχει γίνει ο ισχυρότερος παράγοντας για την εξάλειψη της Ελλάδος από τον γεωγραφικό χάρτη των ανεξάρτητων χωρών του κόσμου. Και βλέπετε και τα αποτελέσματα. Όχι μόνο πτωχαίνουμε συνεχώς περισσότερο, γιατί χάνουμε τα πολυτιμότερα περιουσιακά στοιχεία μας που βγαίνουν σε φθηνές τιμές, μερικά σε σκανδαλοδέστατα φθηνές στο ξεπούλημα, αλλά χάνουμε συγχρόνως, ελλείψει εργασίας, και τη νεολαία μας και μάλιστα τους σπουδασμένους νέους μας, οι οποίοι φεύγουν σωρηδόν. Επιστήμονες φεύγουν από την Ελλάδα, όλοι νέοι. Τι θα γίνει λοιπόν; Εμείς χάνουμε τα περιουσιακά στοιχεία μας και χάνουμε και τη νεολαία, η οποία θα μπορούσε να μας αναστήσει.

Τα Χριστούγεννα τηλεφωνηθήκαμε με μια φίλη μου στο Παρίσι, η οποία με ρώτησε πώς βλέπω την εξέλιξη της κατάστασης στην Ελλάδα και εγώ της είπα ότι «φοβάμαι ότι θα χάσουμε την εθνική ανεξαρτησία  όπως πάμε». Και εσύ, της λέω, τι πιστεύεις; Μου απάντησε ότι την έχουμε χάσει και ο ελληνικός λαός δεν το έχει πάρει είδηση. Στην αρχή με σοκάρισε η απάντηση.  Εν συνεχεία, όταν το σκέφθηκα, είδα καλά πως  έχει δίκιο… και  ουσιαστικά τα ίδια λένε και οι πραγματικά δημοκράτες, πολιτικοί και ευρωπαϊστές όπως ο Γιούνγκερ και άλλοι. Λένε δηλαδή ότι η Ελλάδα πάει να σβήσει από το γεωγραφικό χάρτη και ότι αυτό δεν θα είναι σε βάρος μόνο την Ελλάδα αλλά θα είναι σε βάρος όλη ς της Ευρώπης, γιατί θα χαθούν οι ισορροπίες και θα επικρατήσουν οι άρπαγες.
Το ίδρυμα μας (ΣΣ: το ίδρυμα Μαραγκοπούλου) πολεμάει χρόνια. Από την πρώτη στιγμή  που με τον ν. 3986/2013 εισήγαγε τον θεσμό ΤΑΪΠΕΔ πολεμάμε συνεχώς και ακατάπαυστα …. Στην Αρχή δεν καταλάβαιναν και πολλοί. Τώρα που βλέπουν τα αποτελέσματα, τι μας αρπάζουν και σε τι τιμές τα πουλάνε και ποιοι τα αρπάζουν και πως πάμε εμείς στο απροχώρητο  και πως χάνουμε  τους σπουδασμένους νέους μας ….
Να ξυπνήσει ο ελληνικός λαός. Να συνεργαστούμε όλοι μας, για να μπορέσουμε να κρατήσουμε αυτή τη χώρα υπαρκτή τουλάχιστον στον κόσμο. Το Σύνταγμά μας, μας αναθέτει στον πατριωτισμό των Ελλήνων να διαφυλάξουμε την ελευθερία μας και τη δημοκρατία μας. Κάνω έκκληση στον πατριωτισμό των Ελλήνων και εγώ επαναλαμβάνοντας την επιταγή του Συντάγματος και προπαντός τους καλώ να σκεφθούνε πρόσθετα ότι αυτή η κατάστασις ευνοεί και τον μεγαλύτερο εχθρό μας που είναι η Τουρκία και δεν το κρύβει, το διακηρύσσει στο βιβλίο του ο Νταβούτογλου ότι έχει τις κυριαρχικές βλέψεις επί της Ελλάδος…

Προς Θεού. Να ξυπνήσουν οι Έλληνες, να συνεργαστούμε όλοι μαζί. Είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε με όλους, να κάνουμε χρήση και των δικαστηρίων ελληνικών και διεθνών για να σταματήσουμε το κακό…»(οι υπογραμμίσεις με έντονα γράμματα είναι δική μας).


ΓΟΥΡΔΟΥΚΗΣ ΗΛΙΑΣ (gourdoukisilias@gmail.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: