Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Ένα καλό νέο για τον τουρισμό της Πάρου

Δελτίο τύπου της ΚΔΕΠΑΠ



Την Τετάρτη 30 Ιουλίου η διοίκηση, η διεύθυνση, το προσωπικό και 600 ακροατές και τηλεθεατές του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου (ΡΙΚ) που είναι ο δημόσιος φορέας τηλεόρασης και ραδιοφωνίας Κύπρου θα επισκεφτούν την Πάρο.

Στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης θα παρουσιαστεί μια κοινή μουσικοχορευτική παράσταση στην πλατεία Μαντώς Μαυρογένους στις 20:45.

Την Πάρο θα εκπροσωπήσει το Μουσικοχορευτικό συγκρότημα «Νάουσα Πάρου» προβάλλοντας την μουσική και τους χορούς του νησιού μας και των Κυκλάδων εν γένει.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί άμεσα από το ΡΙΚ.


Σας περιμένουμε όλους…..

Πληροφορίες για το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου

Το Κυπριακό Ραδιόφωνο άρχισε τη λειτουργία του το 1953 και η Κυπριακή Τηλεόραση το 1957.  Η μεγάλη ανάπτυξη της Κυπριακής Ραδιοφωνίας άρχισε το 1960, όταν ιδρύθηκε η Κυπριακή Δημοκρατία. Την περίοδο αυτή μετονομάστηκε από Κυπριακή Ραδιοφωνία σε Ραδιοφωνικό ΄Ιδρυμα Κύπρου και από τότε λειτουργεί ως Ημικρατικός Οργανισμός.

Το Ραδιοφωνικό ΄Ιδρυμα Κύπρου χρησιμοποιεί όλα τα έσοδά του για την προαγωγή των στόχων του, δηλαδή την παροχή ενημέρωσης, επιμόρφωσης και ψυχαγωγίας στο λαό της Κύπρου.  Ο ρόλος της ραδιοφωνίας-τηλεθέασης ιδιαίτερα σήμερα, μετά την συνεχιζόμενη τουρκική εισβολή και κατοχή μεγάλου τμήματος της Κύπρου αποκτά καίρια και ουσιαστική σημασία.


Πάγιοι στόχοι του Ιδρύματος είναι η συντήρηση της μνήμης των κατεχομένων από την Τουρκία εδαφών μας, η συντήρηση του ηθικού του λαού, η τόνωση της καρτερικότητας και αγωνιστικότητας του, η παρακολούθηση και προβολή των προσφυγικών προβλημάτων, η διαφώτιση της κοινής γνώμης και ιδιαίτερα των όπου γης αποδήμων Ελλήνων (Κυπρίων και Ελλαδιτών) πάνω στο εθνικό θέμα, η κάλυψη και προβολή των πιο σημαντικών πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων, η περαιτέρω πολιτιστική ανέλιξη του συνόλου του λαού και η παρακολούθηση και προβολή του όλου κυβερνητικού έργου και της συνεχούς προσπάθειας για προώθηση των θέσεων και αρχών με βάση τις οποίες θα πρέπει να λυθεί το κυπριακό πρόβλημα.

Μερικές από τις βασικές δραστηριότητες του ΡΙΚ είναι οι ακόλουθες:

• Αποστέλλει πάνω σε τακτική βάση το εβδομαδιαίο πρόγραμμα «Η Κύπρος Σήμερα» σε 41 ραδιοσταθμούς στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αυστραλία, με στόχο τη διαφώτιση του απόδημου Ελληνισμού, ετοιμάζει και μεταδίδει την εβδομαδιαία ημίωρη εκπομπή «Η Κύπρος κοντά σας» προς τους Κύπριους ανά τον κόσμο.

• Μεταδίδει τη ραδιοφωνική εκπομπή “Welcome to Cyprus”, ημίωρο καθημερινό πρόγραμμα (εκτός Σαββάτου και Κυριακής), στα Γαλλικά και Γερμανικά.

• Αποστέλλει πάνω σε τακτική βάση στην Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση τόσο ραδιοφωνικό όσο και τηλεοπτικό υλικό για εμπλουτισμό των σχετικών με την Κύπρο εκπομπών.

• Συμμετέχει με τηλεοπτικά προγράμματα σε διεθνή φεστιβάλ.

• Συμμετέχει με εκπροσώπους του στις συνεδριάσεις των διαφόρων επιτροπών της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης Ραδιοφωνίας.

• Διοργανώνει τη συμμετοχή της Κύπρου στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Γιουροβίζιον.

• Καλύπτει τις εκδηλώσεις που γίνονται στην επέτειο της εισβολής και ετοιμάζει και μεταδίδει σχετικά προγράμματα όπως επίσης ετοιμάζει και μεταδίδει προγράμματα σχετικά με τις άλλες επετείους.

• Καλύπτει τις οργανωμένες από κατοίκους κατεχομένων χωριών εκδηλώσεις.

• Καλύπτει τις αντικατοχικές εκδηλώσεις που οργανώνουν σωματεία και οργανώσεις.

• Μεταδίδει ειδικά προγράμματα που στοχεύουν στην καλλιέργεια του αγωνιστικού φρονήματος του λαού και προβάλλει εικόνες από τα κατεχόμενα.

• Οργανώνει, σε συνεργασία με το Δήμο Λευκωσίας, διαλέξεις στο πλαίσιο του Λαϊκού Πανεπιστημίου.

• Οργανώνει το Ραδιομαραθώνιο για άτομα με ειδικές ικανότητες.

• Οργανώνει διαγωνισμούς για Κυπριακό Τραγούδι, Κυπριώτικο Σκετς και Ραδιοφωνικών Θεατρικών Έργων.


• Οργανώνει τη συμμετοχή της Κύπρου στους Διαγωνισμούς της Γιουροβίζιον για Νεαρούς Χορευτές και Νεαρούς Μουσικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: