Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Η παρέα του Castello και οι δημοτικές εκλογές


Πολλά τα θέματα που απασχολούν καθημερινά την παρέα του Castello, με ένα πάντοτε να κυριαρχεί, που δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από την πολιτική κατάσταση.

Άλλωστε σε ελληνικό καφενείο βρίσκεται και ως γνωστόν από την εποχή του Ζαχαράτου μέχρι σήμερα αυτό είναι το πιο δημοφιλές θέμα των περισσότερων θαμώνων των καφενείων ανά την Ελλάδα.

Τελευταία, αντικείμενο των πολιτικών συζητήσεων είναι και οι πρόσφατες δημοτικές εκλογές και το αποτέλεσμα της κάλπης στην Πάρο, που το θεωρούν φυσιολογικό, αφού ο κόσμος είχε κουραστεί από την προηγούμενη πολυετή διοίκηση του δήμου και επιθυμούσε αλλαγή.

Βέβαια όπως επισημαίνουν οι περισσότεροι, η αλλαγή στο πρόσωπο του Μάρκου, είναι μισή και κουτσουρεμένη, αφού ο Μάρκος, μέχρι πρότινος, ήταν αντιδήμαρχος διορισμένος από το Βλαχογιάννη και άρα συμμέτοχος στο έργο της δημοτικής αρχής που απέρχεται και ενδεχομένως συνεχιστής.

Όμως, όπως παρατήρησε κάποιος από την παρέα, με τη δυναμωτική ένεση της Γρηγορίας στην παράταξη Κωβαίου, ο Μάρκος θα υποχρεωθεί να συγκυβερνήσει με στελέχη της  παράταξής της, αφού οι πρωτοκλασάτοι της βγήκαν πρώτοι σε σταυρούς στην Παροικιά και εν μέρει στη Νάουσα.

Άγγελος Πατέλης, Θανάσης Μαρινόπουλος, Μικές Λεοντής και Λάκης Σαραντινός, κατά πάσα πιθανότητα, θα έχουν ρόλο πρωταγωνιστή στην πολιτική σκηνή της Πάρου για τα προσεχή 5 χρόνια, επωμιζόμενοι μεγάλες ευθύνες.

Έτερος της παρέας άσκησε κριτική στην αριστερά, που κατέβηκε διασπασμένη και απροετοίμαστη στις εκλογές, προσφέροντας στο πιάτο του Κωβαίου και της Ν.Δ. το δήμο της Πάρου.

Άλλος επαίνεσε το Ροκονίδα για την εμπειρία του στα αυτοδιοικητικά, τον καυτηρίασε όμως ταυτόχρονα  για τις «κομματικές παρωπίδες που φοράει» και ένας άλλος, που δεν έρχεται και πολύ συχνά στην παρέα, έκανε κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή του επικεφαλής, που δεν «τράβηξε» τελικά και γιατί, ενώ είχε συγκροτήσει  αξιόλογο ψηφοδέλτιο, δεν είχε φροντίσει να συμπεριλάβει σ΄αυτό και τους απαραίτητους ψηφοσυλλέκτες, που συνήθως αυτοί βγάζουν και τον δήμαρχο.

Και βέβαια δεν παρέλειψε να πει, ότι, στις ευρωεκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό της δημοτικής του παράταξης, ενώ έπρεπε να είχε συμβεί το αντίστροφο.

Όμως , στο τέλος, κατέληξαν όλοι, ότι οι εκλογές τέλειωσαν και από δω και πέρα θα δούμε «τίς εστί Μάρκος και οι συν αυτώ».


 Και όλοι συμφώνησαν, ότι ή θα πάμε καλύτερα ή  ότι «πήγαμε για μαλλί και θα βγούμε κουρεμένοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: