Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Ρυθμίστε τις οφειλές σας προς το Δήμο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                          Πάρος 23-06-2014      
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ 
ΔΗΜΟΣ  ΠΑΡΟΥ 

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ

     Ο Δήμος Πάρου  γνωστοποιεί  ότι σύμφωνα με το άρθρο 51 του Ν. 4257 /2014 (ΦΕΚ 93/14/4/2014 τεύχος Α), δίνεται η δυνατότητα ρύθμισης, ύστερα από αίτηση των ενδιαφερομένων,  των βεβαιωμένων οφειλών τους προς το Δήμο, οι οποίες έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, με βάση τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ), έως τη δημοσίευση του παρόντος  νόμου (14/4/2014), συμπεριλαμβανομένων των μισθωμάτων με τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής, τόκους υπερημερίας ή τυχόν προβλεπόμενες λοιπές ρήτρες.  

     Βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δήμο,  δύνανται να ρυθμίζονται και να καταβάλλονται ως ακολούθως:


Α) Ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν βεβαιωθεί έως 31.12.2009, υπάγονται στις ρυθμίσεις των σχετικών διατάξεων του ν. 3801/2009 και καταβάλλονται  είτε εφάπαξ με απαλλαγή όλων των προσαυξήσεων (100%) και έκπτωση 10% επί του κεφαλαίου, είτε έως 24 μηνιαίες δόσεις χωρίς την καταβολή προσαυξήσεων και προστίμων, με ελάχιστη καταβολή δόσης 150 ευρώ.
Β) Ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν βεβαιωθεί από 1.1.2010 δύνανται να ρυθμίζονται ως ακολούθως:
α) Εφάπαξ, με απαλλαγή κατά ποσοστό εκατό τοις εκατό (100%) από τις κατά Κ.Ε.Δ.Ε. προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων.
β) Για οφειλές μέχρι 5.000,00 ευρώ σε είκοσι τέσσερις (24) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό ογδόντα τοις εκατό (80%) από τις κατά Κ.Ε.Δ.Ε. προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων και υπό την προϋπόθεση ότι κάθε δόση δεν είναι μικρότερη των 100 ευρώ.
γ) Για οφειλές από 5.000,01 ευρώ μέχρι 10.000,00 ευρώ σε σαράντα οκτώ (48) δόσεις με απαλλαγή κατά ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%) από τις κατά Κ.Ε.Δ.Ε. προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων.
δ) Για οφειλές από 10.000,01 ευρώ μέχρι 20.000,00 ευρώ σε εβδομήντα δύο (72) δόσεις με απαλλαγή κατά ποσοστό τριάντα τοις εκατό (30%) από τις κατά Κ.Ε.Δ.Ε. προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων.
ε) Για οφειλές από 20.000,01 ευρώ και πάνω σε εκατό (100) δόσεις με απαλλαγή κατά ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%) από τις κατά Κ.Ε.Δ.Ε. προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων.
Εξαιρούνται και δεν υπάγονται στη ρύθμιση:
α) οφειλές από κάθε είδους πρόστιμα αυθαίρετων κατασκευών,
β) οφειλές υπαγόμενες σε καθεστώς ειδικότερων, ευνοϊκότερων προβλέψεων περί καταβολής σε δόσεις.




                 
                                  

                                                  ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

1) Στην παραπάνω ρύθμιση υπάγεται υποχρεωτικά το σύνολο των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών, συμπεριλαμβανομένων των μισθωμάτων με τις προσαυξήσεις κ.τ.λ.
2) Οι δόσεις είναι μηνιαίες και ισόποσες πλην της τελευταίας που μπορεί να είναι μικρότερη των υπολοίπων και επιβαρύνονται με προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής (επιτόκιο αναχρηματοδότησης Ε.Κ.Τ. + 8% δηλαδή η ετήσια επιβάρυνση επί του κεφαλαίου ανέρχεται σε 8,15%).
3) Η εξόφληση ή η πρώτη δόση καταβάλλεται εντός 3 ημερών από την ημέρα υποβολής της αίτησης και σε περίπτωση μη καταβολής η αίτηση θεωρείται ως μη υποβληθείσα, μη επιτρεπομένης της υποβολής νέας αίτησης. Οι επόμενες
δόσεις καταβάλλονται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επόμενων μηνών, χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερη ειδοποίηση του οφειλέτη.
4) Η καθυστέρηση πληρωμής μιας δόσης συνεπάγεται επιβάρυνση αυτής με προσαύξηση 15%. Η δόση αυτή με την αναλογούσα προσαύξηση πρέπει να καταβληθεί το αργότερο μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας καταβολής της επόμενης δόσης.
5) Η ρύθμιση απόλλυται με συνέπεια την υποχρεωτική άμεση καταβολή του υπολοίπου της οφειλής σύμφωνα με τα στοιχεία της αρχικής βεβαίωσης (με τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις), εάν ο οφειλέτης:
α) δεν καταβάλλει εμπρόθεσμα μία δόση της ρύθμισης πέραν της μια φοράς
β) καθυστερήσει την καταβολή της τελευταίας δόσης της ρύθμισης για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ενός μήνα
γ) δεν υποβάλλει στο δήμο τις προβλεπόμενες δηλώσεις για την επιβολή του τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων μετά των περιοδικών δηλώσεων Φ.Π.Α. και του εκκαθαριστικού, που προβλέπεται από τις σχετικώς ισχύουσες διατάξεις
δ) δεν είναι ενήμερος στις οφειλές του από την ημέρα υπαγωγής στη ρύθμιση και μετά
ε) έχει υποβάλει αναληθή στοιχεία προκειμένου να του χορηγηθεί η ρύθμιση.

 Η αίτηση του οφειλέτη για την υπαγωγή στη ρύθμιση, υποβάλλεται  στη Ταμειακή υπηρεσία του  Δήμου Πάρου  και η προθεσμία υποβολής ισχύει  μέχρι  τις                                   
                                   14 /8/2014 

    Η εν λόγω ρύθμιση, συγκαταλέγεται στη κατηγορία των ευεργετικών διατάξεων εξαιρετικού χαρακτήρα, με την οποία αποσκοπείται  η αντιμετώπιση του ζητήματος της αδυναμίας πολλών οφειλετών να εκπληρώσουν συσσωρευμένες υποχρεώσεις προς τους ΟΤΑ α΄ βαθμού.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και προϋποθέσεις ένταξης στη ρύθμιση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Ταμειακή υπηρεσία η στο Γραφείο Εσόδων  του Δήμου  και στα τηλέφωνα: 22843-60124  -  60 125 – 60122 - 60123. 


                                                                                      ΔΗΜΟΣ    ΠΑΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: