Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Επισημάνσεις προς την Αρχαιολογική Υπηρεσία από τους Φίλους του Παραδοσιακού Οικισμού Παροικιάς

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ
 ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ
ΠΑΡΟΣ 17-6-2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Σύλλογος μας στην προσπάθειά του να βελτιώσει την εικόνα του Κάστρου της Παροικιάς  απέστειλε στην ΚΑ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων το ακόλουθο έγγραφο:

Πάρος 16 Ιουνίου 2014


Προς
την ΚΑ΄ Εφορεία
Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων
Επαμεινώνδα 10  105 55 Αθήνα
(Υπ΄όψιν κ. Παπαδημητρίου Απόστολου)

Ο Σύλλογός μας, του οποίου το ενδιαφέρον για την προστασία του παραδοσιακού οικισμού της Παροικιάς αλλά και των σημαντικών αρχαιολογικών μνημείων τα οποία βρίσκονται σε διάφορα σημεία του αποτελούν τον βασικό λόγο της σύστασή του, ευελπιστεί στην δική σας καλή συνεργασία.

Σας είναι γνωστή η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος του ναού της Αθηνάς που εφάπτεται με τον μεταβυζαντινό ναό του Αγίου Κωνσταντίνου στο λόφο του Κάστρου της Παροικιάς.

Ο Σύλλογός μας είναι στη διάθεσή σας, προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα των ερειπίων του αρχαίου ναού, όπως και στην επανατοποθέτηση της πληροφοριακής πινακίδας από την υπηρεσίας σας.


Επειδή στο κέντρο της πλατείας του Κάστρου είναι τοποθετημένα μάρμαρα που έχουν προκύψει από την αρχαιολογική σας έρευνα, τα οποία εμποδίζουν την διεξαγωγή εκδηλώσεων, παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την μετακίνησή τους σε άλλο σημείο.

Ήδη ο σύλλογός μας προγραμματίζει στην εν λόγω πλατεία μουσική εκδήλωση τον Αύγουστο, στην οποία είστε και προσκεκλημένοι.

Με εκτίμηση
Η Πρόεδρος                                                                Η Γεν. Γραμματέας


Αρχοντούλα Αλεξανδροπούλου                                    Ερμιόνη Καραγκούνη-Σπανού

Δεν υπάρχουν σχόλια: