Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Ηλεκτρονικός διάλογος με υπάλληλο του Δήμου μας




Η σημερινή εικόνα στο πάρκιν. Ο σκουπιδότοπος εξαφανίστηκε.

Υπάλληλος του Δήμου μας, εργαζόμενος προφανώς στο τομέα της καθαριότητας, αναφερόμενος στο σχόλιό μας, για τον σκουπιδότοπο στο πάρκιν του περιφερειακού, κάτω από την πληροφοριακή πινακίδα με το χάρτη της Παροικιάς, μας έστειλε χθες δύο ηλεκτρονικές παρατηρήσεις τις οποίες και παραθέτουμε:

Ιδού αυτούσια η πρώτη: «Καλό είναι πριν ανεβάσετε φωτογραφίες, να επικοινωνήσετε με την υπηρεσία καθαριότητας ευχαριστώ».

Και η δεύτερη: «Υπάρχει λόγος ποινικός τα μπάζα είναι ενός συμπολίτη μας ότι άλλο θέλετε επικοινωνήστε με την υπηρεσία καθαριότητας».

Και εμείς του απαντήσαμε: «Το σχόλιό μας απευθύνεται στους αιρετούς και συγκεκριμένα στο Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας και όχι στους υπαλλήλους του Δήμου, που είναι εντολοδόχοι της δημοτικής αρχής.
Εσύ, αν και υπάλληλος, είχες την ευαισθησία να επικοινωνήσεις μαζί μας και σ΄ευχαριστούμε.
Εάν το μάζεμα των σκουπιδιών από το συγκεκριμένο  πάρκιν είναι δική σου αρμοδιότητα, τότε στείλε συνεργείο να τα μαζέψει, εκτός αν έχεις αντίθετη εντολή.
Ο συμπολίτης μας που πέταξε τα μπάζα, μπορεί να διωχθεί ποινικά και αφού τα μαζέψετε».

Ήταν για μας μια ευχάριστη έκπληξη, ότι ένας υπάλληλος του Δήμου μας ενυπόγραφα αισθάνθηκε την ανάγκη να μας απαντήσει, σε αντίθεση με κάποιον αιρετό της δημοτικής αρχής.

Όμως παρά ταύτα το πρόβλημα του ευπρεπισμού και της καθαριότητας της πόλης μας  παραμένει. 

Και θα είναι δυστύχημα για τον τουρισμό της  Παροικιάς εάν το πρόβλημα αυτό γίνει μπαλάκι του ping-pong ανάμεσα στη απερχόμενη δημοτική αρχή που θα ασκεί διοίκηση μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου και τη νέα, που δεν υφίσταται μέχρι την ορκωμοσία της.

Γιατί ακούστηκε από νεοεκλεγέντα δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας και αυτό: « Εμείς για την ώρα είμαστε απλοί πολίτες και δεν έχουμε καμιά αρμοδιότητα».

Και εμείς δεν έχουμε λόγο να διαφωνήσουμε μαζί του, γιατί όντως έτσι έχουν τα πράγματα.

 Όμως υπάρχει και η δυνατότητα της παρέμβασης. Και αυτή η δυνατότητα μπορεί να αξιοποιηθεί και να έχει αποτελέσματα. Η σημερινή φωτογραφία αυτό αποδεικνύει. 
Ο σκουπιδότοπος στο πάρκιν εξέλιπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: