Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Σχόλια που ακούσαμε για τους υποψηφίους δημάρχους και τα μεταφέρουμε

Μια βδομάδα πριν από τις δημοτικές εκλογές  του πρώτου γύρου και παρά την κινητικότητα που παρουσιάζουν  και οι 4 δημοτικές παρατάξεις,  το προεκλογικό κλίμα παραμένει υποτονικό, χωρίς εξάρσεις και χωρίς αντιπαραθέσεις τέτοιες, που θα μπορούσαν να φανατίσουν μέρος του εκλογικού σώματος, όπως συνέβαινε στο παρελθόν.

Η οικονομική κρίση που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες,  η οικονομική ανασφάλεια και το άγχος που διακατέχει πολλούς επιχειρηματίες, αλλά και οι προετοιμασίες για την τουριστική σεζόν , που θα  είναι καλύτερη από πέρυσι, φαίνεται να απασχολούν περισσότερο τον κόσμο και λιγότερο οι δημοτικές εκλογές και ακόμη λιγότερο οι περιφερειακές και οι ευρωεκλογές.

Εκτός όμως από τα όσα παραπάνω εκτέθηκαν, οι δημότες της Πάρου άλλα προφανώς επιθυμούσαν σ΄αυτές τις εκλογές και κυρίως ενότητα δυνάμεων, που είναι απαραίτητη σε δύσκολες περιόδους, όπως αυτή που διανύουμε.

Από συζητήσεις σε διάφορα στέκια, κυρίως της Παροικιάς, ακούγονται διάφοροι σχολιασμοί, από τους οποίους σταχυολογούμε μερικούς για να τους έχουν υπόψη και οι υποψήφιοι δήμαρχοι, οι οποίοι αυτό το διάστημα έχουν γεμίσει το εκλογικό τους σακίδιο με υποσχέσεις, που πολλές από αυτές εμπεριέχουν και μπόλικο δούλεμα.

Σχόλια για το Χρήστο Βλαχογιάννη

«Ότι είχε να δώσει, το έδωσε. Του έφυγαν βασικά στελέχη που τα αναπλήρωσε με άλλα χωρίς αυτοδιοικητική εμπειρία». « ρίχνει μπετά παραμονές εκλογών για να κερδίσει ψήφους» «Έχει σοβαρές απώλειες στην Παροικιά και κυρίως στη Νάουσα, ενώ στην Αγκαιριά, στον Αρχίλοχο και στις Λεύκες θα είναι πρώτος».
«Στη Μάρπησσα είναι δεύτερος».
Κριτική του γίνεται και για την αφαλάτωση της Παροικιάς που δεν πρόκειται να λειτουργήσει ούτε κι αυτό το καλοκαίρι και για τα προβλήματα της καθημερινότητας κυρίως στην Παροικιά.

Για το Μάρκο Κωβαίο

«Το ψηφοδέλτιό του έχει “άρωμα”  Νέας Δημοκρατίας και ότι αν έλειπαν γνωστά νεοδημοκρατικά ονόματα, θα έπειθε ότι όντως είναι ανεξάρτητος συνδυασμό».
« Τα στελέχη του ψηφοδελτίου του, που έχουν τις προϋποθέσεις για να διοικήσουν το δήμο και τα νομικά του πρόσωπα είναι λίγα και ότι αυτό θα το βρει μπροστά του αν εκλεγεί δήμαρχος»
«Του καταλογίζουν αδυναμία εκφοράς πολιτικού λόγου, αλλά αξιόλογη κινητικότητα και επαφές με τον απλό ψηφοφόρο, τον οποίο πείθει με γενικόλογες υποσχέσεις».
«Υπουργός της κυβέρνησης έχει κάνει αρκετές παρεμβάσεις υπέρ του ψηφοδελτίου του».
«Έχει συσπειρώσει περίπου το 80% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας και ότι η εκλογή του θα κριθεί στο δεύτερο γύρο, ανάλογα με το ποσοστό που θα έχει πάρει στον πρώτο».

Για το Νίκο Σαρρή

«Το ψηφοδέλτιό του είναι αξιόλογο, ίσως το καλύτερο απ΄όλα». «Είναι μεγάλης ηλικίας και άπειρος στα αυτοδιοικητικά». «Στην παράταξή του υπάρχει πολυφωνία που δύσκολα συντονίζεται».  «Το ψηφοδέλτιό του είναι ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ» «Επειδή η παράταξή του διαθέτει στελέχη με επιστημονική κατάρτιση μπορεί να κάνει την έκπληξη σε Παροικιά και Νάουσα»  «Παίζεται ο δεύτερος γύρος μεταξύ Βλαχογιάνη και Σαρρή»

Για τον Κώστα Ροκονίδα

«Είναι  ο ικανότερος όλων λόγω και μεγάλης αυτοδιοικητικής εμπειρίας που διαθέτει».
«Λειτούργησε για δύο τετραετίες με παράταξη που ασκούσε εξουσία».
«Το ψηφοδέλτιό του είναι φτωχό σε αριθμό υποψηφίων». «Η άρνησή του να ανοιχτεί σε ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας, ως ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος του στέρησε τη δυνατότητα να πάρει τις εκλογές».

Αυτά σχολιάζουν τα στέκια, τα οποία μπορεί και να μην απέχουν και πολύ από την πραγματικότητα.
Καλά θα κάνουν όμως οι «σχολιαστές» να αναλογιστούν και τις δικές τους ευθύνες , γιατί ενώ κάποιοι από αυτούς θα μπορούσαν να έχουν ρόλο στην πολιτική σκηνή της Πάρου, προτίμησαν τη δουλειά τους και την οικογενειακή τους ηρεμία, φροντίζοντας ταυτόχρονα να τα έχουν καλά με όλους.


Εμείς για άλλη μια φορά συγχαίρουμε, όλους τους συμπολίτες μας που αποφάσισαν να εκτεθούν και να διεκδικήσουν μια θέση στο δημοτικό συμβούλιο ή στα συμβούλια των πρώην κοινοτήτων, χωρίς επίγνωση γι΄αυτό που περιμένει, όσους εκλεγούν με την πλευρά της όποιας πλειοψηφίας επιλέξει ο κυρίαρχος λαός .

Δεν υπάρχουν σχόλια: