Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Μάρκο, το Κέντρο Υγείας χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή


Είναι νωποί ακόμα οι αγώνες του παριανού λαού για την υγεία, όπως νωπή είναι και η κυβερνητική αδιαφορία.

Την περίοδο που διανύουμε, διαμορφώνεται το νέο πλαίσιο λειτουργίας της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην Ελλάδα και αυτό μας αφορά άμεσα, αφού στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και το Κέντρο Υγείας των νησιών μας.

Υπάρχει μια σημαντική προσωπικότητα στην Πάρο, που μπορεί να βοηθήσει προς την κατεύθυνση αυτή.

Ψάξε να τη βρεις.

Πέραν όμως από το θέμα αυτό, που είναι γενικό, υπάρχουν και τα ειδικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος, όπως η έλλειψη παιδιάτρου, ορθοπεδικού, καθώς και η κάλυψη  όλων των κενών σε ιατρικό προσωπικό, σύμφωνα με τον οργανισμό λειτουργίας του.

Υπάρχει και ο αξονικός τομογράφος, που, εδώ και μήνες, είναι «παρκαρισμένος», χωρίς να έχει διαμορφωθεί ακόμα ο χώρος εγκατάστασής του, υπάρχουν και τα προβλήματα με το τοπικό ΕΚΑΒ και άλλα πολλά.

Έχεις ένα δημοτικό σύμβουλο, που έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον  για το Κέντρο Υγείας. Το γνωρίζεις αυτό πολύ καλά.

Είναι ο πλέον κατάλληλος για να ορισθεί, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, τακτικό μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου, μόλις αναλάβεις τα καθήκοντά σου.

Πρέπει όμως από τώρα να ξεκινήσει τη δουλειά, έστω και άτυπα.

Τέλος βοήθησε και πάλι να λειτουργήσει ο αδρανοποιημένος Σύλλογος Φίλων του Κέντρου Υγείας. Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Eπιτροπής του Κέντρου έχει στα χέρια του, εδώ και αρκετούς μήνες, το καταστατικό και τα μέλη του Συλλόγου.


Αυτά προς το παρόν για ένα χώρο, που λόγω της επαγγελματικής σου ιδιότητας, είμαστε σίγουροι ότι θα δείξεις ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: