Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

ΚΕΠ-ΟΣΑ: εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα και η θέση της για το δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών


Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

 Πάρος,20/05/2014

Ο πρώτος γύρος των Δημοτικών Εκλογών τέλειωσε, Η  Κ.Ε.Π.-Ο.Σ.Α. έδωσε έναν όμορφο αγώνα, προσπαθώντας να πείσει τους Παριανούς Πολίτες να απεγκλωβιστούν από τις δυνάμεις  που επί τόσα χρόνια, «κυβερνούσαν» το νησί και το έφεραν εκεί που είναι σήμερα. Προσπάθησε, παρουσιάζοντας ένα πρωτοποριακό και ολοκληρωμένο πρόγραμμα, να κάνει  γνωστές, σε όλους, τις αιτίες της παρακμής και να προτείνει λύσεις για την υπέρβασή της. Προσπάθησε να αποκαλύψει την κακοδαιμονία του τόπου, που είναι οι πελατειακές σχέσεις και οι οικογενειοκρατικές αντιλήψεις και  παρεμβάσεις.

Συσπειρώσαμε διαφορετικές δυνάμεις και ανένταχτους πολίτες στη βάση της Συμμετοχικής Δημοκρατίας, της Αλληλεγγύης και της Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Συγκροτήσαμε ένα  ψηφοδέλτιο αποτελούμενο τόσο από έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη  όσο και από νέους πολίτες, που με τις γνώσεις, τη ζωντάνια  και τα οράματά  τους, αποτελούν ένα πολύ καλό δυναμικό και μια σημαντική παρακαταθήκη, για την προώθηση των νέων ιδεών για την ανατροπή της  κατάστασης στο Δήμο.
Προτείναμε ένα διαφορετικό μοντέλο αυτοδιοίκησης, ξεπερνώντας το δημαρχοκεντρικό σύστημα, βασισμένο στη συμμετοχή του πολίτη και τον λαϊκό έλεγχο.

Σε αυτές τις εκλογές  αυξήσαμε  σημαντικά τις δυνάμεις που μας υποστήριξαν, καθώς και την εκπροσώπησή μας στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο που θα προκύψει την επόμενη Κυριακή, αλλά δεν μπορέσαμε να σπάσουμε το κατεστημένο των πελατειακών και οικογενειακών εξαρτήσεων. Σεβόμαστε βέβαια το αποτέλεσμα των εκλογών, και την επιλογή των πολιτών  αυτού του είδους  αυτοδιοίκησης, θα κάνουμε όμως ό,τι περνάει από το χέρι μας για να δείξουμε τα αδιέξοδα στα οποία μας οδηγεί αυτή η επιλογή .

Δηλώνουμε στους πολίτες που μας εμπιστεύθηκαν με τη ψήφο τους, καθώς και σε ολόκληρο το Παριανό Λαό, ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας , μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, συμμετέχοντας με όλες μας τις δυνάμεις στους μεγάλους αγώνες που έρχονται.

Δηλώνουμε σε όλους όσους μας υποστήριξαν, ότι δεν θα εξαργυρώσουμε την ψήφο τους, κάνοντας υπόγειες και χωρίς αρχές, συμφωνίες για το Δεύτερο Γύρο.
Πιστεύουμε ότι και οι δύο «μονομάχοι» αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Οι διαφορές τους είναι προσχηματικές και αφορούν μόνο το θέμα της «καρέκλας» και το ποιος θα διαχειριστεί την εξουσία.
   Γι’ αυτούς τους  λόγους η Κ.Ε.Π.-Ο.Σ.Α. δε στηρίζει κανέναν από τους δύο υποψήφιους.


Συνεχίζουμε με νέα ορμή τον αγώνα για μια διεκδικητική τοπική αυτοδιοίκηση,  μαζί με τους πολίτες, για την επίλυση των προβλημάτων της Παριανής Κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: