Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Μεγάλη νίκη του Μάρκου Κωβαίου με ποσοστό 64,65%


Η Πάρος ψήφισε αλλαγή και έστειλε στην αντιπολίτευση την παράταξη του Χρήστου Βλαχογιάννη έπειτα από 12 χρόνια διοίκησης και διαχείρισης των κοινών της Πάρου.

Η απαίτηση για αλλαγή εκφράστηκε από τον πρώτο γύρο στο πρόσωπο του Μάρκου Κωβαίου, αφού η αριστερά δεν μπόρεσε ή δε θέλησε να εκφράσει αυτή τη βούληση του εκλογικού σώματος, συγκροτώντας δύο διαφορετικά ψηφοδέλτια με έντονη την κομματική τους προέλευση.

Για μία πενταετία η παράταξη του Μάρκου Κωβαίου πήρε την εντολή να αντιμετωπίσει, σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες,, τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που απασχολούν το νησί και τα οποία παραμένουν άλυτα για δεκαετίες.

Ένα πρώτο και άμεσο πρόβλημα, που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν από κοινού Κωβαίος και Βλαχογιάννης, είναι η διαχείριση της τουριστικής περιόδου, με το μεγάλο ζητούμενο, που είναι η εξασφάλιση της ομαλής υδροδότησης της Παροικιάς.

Κι αυτό γιατί μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου διοίκηση θα ασκεί η παράταξη Βλαχογιάννη, η οποία  όμως, καθώς είναι αποδυναμωμένη και απογοητευμένη από το εκλογικό αποτέλεσμα, δεν θα έχει τα κουράγια να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του καλοκαιριού, σε αντίθεση με την παράταξη Κωβαίου, που θα θελήσει να δώσει τα πρώτα δείγματα γραφής, αλλά δεν θα έχει τυπικά καμιά απολύτως αρμοδιότητα.


Η συνεργασία και των δύο στη μεταβατική περίοδο των 3 μηνών που ακολουθεί είναι επιβεβλημένη προς όφελος της Πάρου, την οποία θα υπηρετήσουν και οι δύο από τις θέσεις που τους τοποθέτησε ο παριανός λαός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: