Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Χωρίς αρχές όραμα και ιδεολογία – πουκάμισα αδειανά.



Του: Σταμάτη Ιακ. Πρωτολάτη (ΚΕΠ-ΟΣΑ)

Δηλαδή στο «τίποτα» ή μάλλον στο «όλα» και στο «τίποτα». Ο γνωστός του γνωστού… φίλου. Αγαπησιάρικα σχήματα, άχρωμα σε πρώτο επίπεδο, εντονότατα χρωματισμένα στην πραγματικότητα.
Λες και τα προβλήματα και της τοπικής κοινωνίας δεν έχουν χρώμα.
Λες και δεν έχουν χρώμα ούτε οι λύσεις τους και ούτε καν αποτελούν συνέπεια συγκεκριμένων πολιτικών. Και οι προτάσεις για την αντιμετώπισή τους δεν είναι κι αυτές ενταγμένες σε συγκεκριμένες ιδεολογικοπολιτικές φόρμες.
Λες και υπάρχουν άχρωμες, άοσμες, απολίτικες «στάσεις», όπου οι επίδοξοι διαχειριστές μπορεί να είναι τεχνοκράτες επιπέδου Παπαδήμου ή Στουρνάρα κλπ. απλώς καλών ή λιγότερων καλών προθέσεων άνθρωποι, κι αυτό από μόνο του να κρίνει την επιτυχία.
Αυτοδιοικητικές όψεις του ίδιου νομίσματος και κοπής… «υποτιμημένες πληθωριστικές» πράξεις, που έχουμε βιώσει και βιώνουμε ως επακόλουθες συνέπειες και πάντως μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου.

Παραγοντίστικες αντιλήψεις από παρέες βολεμένων, που ψαρεύουν στα θολά νερά και ποτάμια, στην τεράστια στις διαστάσεις ρευστότητας του κοινωνικού γίγνεσθαι, στην κρίση και στην εξαθλίωση –απελπισμένους.
Όλοι όσοι πολίτες βιώνουν – πρόσκαιρα και φαντασιακά και πάντως μέχρι το βράδυ των εκλογών- την παρεχόμενη «ασφάλεια» του ενυδρείου…
Οι συμπολίτες μας πρέπει να δώσουν -τουλάχιστον- τιμωρητική απάντηση στην κάλπη, σ’ όλους αυτούς τους διαχειριστές «ενυδρείων», που ευτέλισαν και απαξίωσαν κάθε θεσμό και λεηλατούν την καθημερινότητά μας.
Ανοιχτή πρόσκληση συστράτευσης σ’ όλες τις δημοκρατικές, προοδευτικές, δημοτικές και αντιμνημονιακές δυνάμεις πολιτών, ανεξάρτητα από την κομματική διαδρομή τους.
Σε όλες και όλους τους συμπολίτες μας, που βλέπουν ξανά τον εφιάλτη από την ενεργοποίηση των δυνάμεων και των μηχανισμών της ιδιοτέλειας, που εξελίσσεται στο νησί μας… από «επαγγελματίες» σωτήρες.

Επιλογή για την αμέσως επόμενη των εκλογών ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: