Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Η ΑΝΤΙΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΟΥ



του Σωτήρη Καστρουνή

Πριν από τρία χρόνια ο δήμος Πάρου αποφάσισε να δαπανήσει πάνω από 200.000 ευρώ για τη τουριστική διαφήμιση του νησιού με το( imagine Paros ). ... Το διαφημιστικό πακέτο περιλάμβανε και 10 περίπου θεματικά φυλλάδια όπως (περιπατητικός τουρισμός) (θρησκευτικός τουρισμός) κ.α. και με χάρτη του νησιού. 

Τότε εκφράσαμε και επιμείναμε στην άποψη ότι θα πρέπει να υπάρχει και φυλλάδιο αποκλειστικά για τα θαλάσσια σπορ ( kite και windsurfing ), γιατί στη Πάρο λόγο της φυσικής θέσης στο αιγαίο με τα μελτέμια και τα κανάλια Πάρου – Νάξου και Πάρου – Αντιπάρου δημιουργούνται μοναδικές συνθήκες για αυτά τα σπορ. 

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν τα διεθνή πρωταθλήματα και αγώνες που έχουν γίνει στο παρελθόν και που συνεχίζουν να γίνονται (Το διαδίκτυο είναι γεμάτο από καταπληκτικά επαγγελματικά βίντεο αυτών των αγώνων ), σε σχετικούς χάρτες η Πάρος εμφανίζεται σαν ιδανικός προορισμός. Δεν επιτρέπεται να αγνοείται επιδεικτικά από την τουριστική επιτροπή του Δήμου αυτή η δραστηριότητα και αυτή η μοναδικότητα της Πάρου δεν μπορεί η τουριστική επιτροπή να αγνοεί το ότι το 90% των τουριστών σε αυτά τα σπορ είναι αλλοδαποί και έρχονται στο νησί αποκλειστικά για αυτό.

Δυστυχώς δεν μας άκουσαν και χάθηκε πολύτιμος χρόνος έως τον περασμένο Οκτώβριο που το CNN στην ιστοσελίδα του έκανε ειδικό αφιέρωμα στα Ελληνικά νησιά με σχετικές φωτογραφίες που τα χαρακτηρίζουν, από τη Σαντορίνη έβαλε το ηλιοβασίλεμα, από την Πάρο τα (( kite)) με αναφορά για τις ιδανικές συνθήκες που υπάρχουν στο νησί για αυτό το σπορ τότε έτρεξε επιτέλους η τουριστική επιτροπή του Δήμου να φτιάξει βίντεο και σχετικό φυλλάδιο που δεν ξέρω αν ολοκληρώθηκε τελικά… . Σε ερώτησή μας γιατί δεν τα είχαμε φτιάξει από την αρχή η απάντηση της προέδρου ήταν ότι (κάναμε λάθος…)



Άλλο ένα θέμα με τα (( kite )). Υπήρχαν καταγγελίες από ((περιοίκους)) …προς στον Δήμο ότι στον χώρο που δραστηριοποιούνται τα (( kite )) στη Πούντα υπάρχουν αυτοκίνητα και τροχόσπιτα που ρυπαίνουν και πρέπει να απομακρυνθούν με την παρέμβαση του Λιμεναρχείου. Εμείς είπαμε ότι δεν πρέπει να απομακρυνθούν τα οχήματα αλλά αντίθετα ο Δήμος η κάποιος επαγγελματίας να νοικιάσει χώρο στην περιοχή για παρκινγκ με ηλεκτρικό νερό και χημικές τουαλέτες και με κάποια είσοδο, κάτι που είναι απαραίτητο και αναγκαίο, όπως σε κάθε τουριστικό προορισμό που ψάχνει την ανάδειξη και την τουριστική ανάπτυξη. Στη πρόταση αυτή εισπράξαμε την οργή του Δήμαρχου και την κατηγορία ότι ζητάμε την δημιουργία νέου κάμπινγκ στο νησί….τι να πω; Και αυτοί οι άνθρωποι συνεχίζουν να ζητούν την ψήφο του Παριανού λαού….

Δεν υπάρχουν σχόλια: