Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Κωνσταντίνος Θεοφίλης υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του Νίκου Σαρρή (ΚΕΠ-ΟΣΑ)


Θέλω να πιστεύω ότι εκφράζω έστω και ελάχιστα, την γενιά των νέων Παριανών που έφυγαν για σπουδές, μορφώθηκαν, εξειδικεύτηκαν, πολιτικοποιήθηκαν και ξαναγύρισαν να ζήσουν στο νησί. Στην πλειοψηφία τους για να γλιτώσουν την ανεργία αναγκάζονται να εργάζονται σε ότι δουλειά να ‘ναι και το να δουλέψουν σε αυτό που σπούδασαν και είναι καλοί, φαντάζει εξωφρενικό. Αναφέρομαι στους ίδιους νέους, που επιβεβαιώνοντας τις στατιστικές του Ευρωπαϊκού Νότου, συνεχίζουν να διαμένουν στο σπίτι των γονιών τους, αφού αλλιώς δεν βγαίνουν οικονομικά.

     Απευθύνομαι στους Παριανούς που το καλοκαίρι εργάζονται όλη μέρα, γιατί το κομμένο επίδομα ανεργίας δεν τους φτάνει για να ζήσουν το χειμώνα. Στους μικρούς επιχειρηματίες που πάνω τους στηρίζεται η οικονομία του νησιού, αλλά στην πλειοψηφία τους αδυνατούν να πληρώσουν μέχρι και την ασφάλισή τους. Σε όσους αγωνιούν για το πως θα πληρώσουν τα χρέη τους και ποια έξοδα πρέπει να κόψουν πρώτα. Σε όσους δεν έχουν τα χρήματα να πάνε στα ιδιωτικά ιατρεία, αφού το δημόσιο κέντρο υγείας απαξιώνεται σκοπίμως.

     Στην Πάρο όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, η πλειοψηφία ειδικά των νέων, έχει απαξιώσει την πολιτική και έχει ταυτίσει την συμμετοχή στα κοινά με την κακοδιαχείριση και την κλοπή δημοσίου χρήματος. Στην τοπική αυτοδιοίκηση αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλές φορές την ανάθεση πολύ κρίσιμων ζητημάτων σε επαγγελματίες πολιτικούς, που αν και το αρνούνται με πείσμα, είτε εξυπηρετούν κομματικά συμφέροντα, είτε επιθυμούν την προσωπική τους προβολή, αλλά σε κάθε περίπτωση λίγη σχέση έχουν με το κοινό συμφέρον των Παριανών.

     Τους βλέπουμε σε κάθε προεκλογική περίοδο να μας θυμούνται, ενώ για τέσσερα χρόνια μας είχαν ξεχάσει και να ζητούν ξανά την ψήφο μας. Συνήθως τους ψηφίζουμε ξανά επειδή είναι συγγενείς ή γνωστοί μας, ξεχνώντας όμως ότι με αυτήν την κίνηση, τους αναθέτουμε το μέλλον του νησιού μας. Σε αυτούς, τους κατά τα άλλα καλούς και επικοινωνιακούς ανθρώπους, που εδώ και τόσα χρόνια αποτελούν την δημοτική αρχή και σήμερα κατεβαίνουν σε δυο συνδυασμούς, έχω να πω το εξής:
Σας εκτιμώ, σας ψήφισα, αλλά δυστυχώς αποτύχατε. Τώρα ήρθε η στιγμή να φύγετε και να αναλάβουν νέοι άνθρωποι, με νέες ιδέες και άλλες πολιτικές.

Γιατί με την ΚΕΠ-ΟΣΑ

     Γιατί σε αντίθεση με τις υπόλοιπες παρατάξεις στην ΚΕΠ-ΟΣΑ δεν σας ζητάμε να μας ψηφίσετε και να μας αναθέσετε την διακυβέρνηση του Δήμου. Τουλάχιστον όχι εν λευκώ, αντιθέτως σας ζητάμε να έρθετε μαζί μας και συλλογικά, μέσα από ανοιχτές διαδικασίες να παίρνουμε τις κρίσιμες αποφάσεις για το νησί. Γιατί αν δεν ξέρουν οι ίδιοι οι κάτοικοι τι έχει ανάγκη ο τόπος τους, τότε δεν είναι δυνατόν να το ξέρει κανείς.

     Γιατί μέσα στην ΚΕΠ-ΟΣΑ υπάρχουν άνθρωποι που εδώ και χρόνια εκφράζονται μέσα από συλλόγους, οργανώσεις και συλλογικότητες, που αποδεικνύουν έμπρακτα την άποψη τους για το πώς πρέπει να γίνουν τα πράγματα. Επίσης κανένας από εμάς δεν επιθυμεί την προσωπική του προβολή, ούτε να βολευτεί σε κάποια από τις πολλές καρέκλες, αντιθέτως ακόμα και ο υποψήφιος δήμαρχος της κίνησή μας, έχει την ίδια εξουσία με κάθε άλλο μέλος της γενικής συνέλευσης και είναι άμεσα ανακλητός αν χρειαστεί.

Γιατί δεν θέλουμε να γίνουμε δημοτική αρχή για να εξουσιάζουμε αλλά αντιθέτως γιατί πιστεύουμε ότι μόνη εξουσία πρέπει να είναι ο κόσμος της Πάρου.
     Σε αυτές τις εκλογές έχουμε δύο επιλογές: Να στηρίξουμε τους ίδιους και τα κόμματα τους, που μας έφεραν στην σημερινή κατάσταση, ή να κάνουμε κάτι που ποτέ δεν έχουμε κάνει. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας!
Κωνσταντίνος Θεοφίλης
Προγραμματιστής – Ιστιοπλόος
υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος ΚΕΠ-ΟΣΑ

kotheof@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: